E2e

Hur kan man vara kreativ med akvarium dekor

Ett akvarium är ett underbart verktyg för att lindra stress och lugna nerverna. Det kan ge dig timmar av fascination och lugna ditt sinne efter en hård dags arbete som du tittar på akvariet invånare flit om, jaga och gömma sig. Skapa ett underbart undervattenslandskap i ditt akvarium kan vara mycket givande för dig och dina vattenlevande djur. Här är några kreativa idéer för att hjälpa dig komma med ditt eget akvarium landskapet.

  • Sök prover av god akvarium inställningar online och från böcker och tidskrifter. Du kan hitta bra referensmaterial från National Geographic Magazine också. Dessa stora undervattens bilder kan ge dig en ganska bra idé om hur den naturliga miljön för akvariefiskar ser ut.
  • Kolla in de olika materialen som finns tillgängliga att använda som substrat. Detta är det material som du använder för att rada upp basen eller golvet i akvariet. De vanligaste material som används är grus och vit sand. Men du kan även använda färgade kulor, färgat glas i olika former och stenar.
  • River stenar, klippor och syntetiska drivved är också intressant inredning stycken för akvariet. Du kan replikera vissa klippformationer som liknar dem i havet genom limning klippor i olika storlekar och former med silikon för våtutrymmen. Använd inte för många stora inredning bitar så att du inte tränger akvariet. Fiskarna behöver någon plats att gömma men de behöver också några mycket stora utrymmen att simma omkring.
  • Få lite akvarieväxter och förankra dem med grus och stenar floden. Sträva efter att göra placeringar i varje stycke så naturlig som möjligt. Se undervattens scener som du har hittat på nätet eller i böcker och tidskrifter. Placera stora stenar över en sida, men ganska s avstånd från akvariet väggar. Stenar kan antingen bryta glas eller repa akryl ytan av akvariet. Placera drivved någonstans utanför mitten som din centrala inredning och förankra några små vattenväxter nära den. Några flod stenar på den andra sidan kommer att slutföra scenen.
  • Små lera och glaserade krukor kommer också att se bra som inredning. Kombinationen av element ålder krukor fint och de kan ge en god gömställe för blyga fiskar. Tänk plastfigurer som dubbla som luftare inte bara att balansera din design utan också hålla akvarievattnet färskt.
  • Välj element som är kurvig och vågigt eftersom dessa kommer att eka vågorna och strömmarna i vattnet och kommer att ge ut en mjukare look istället för att använda objekt som är fast och ser ut som block. Begränsa ditt val av inredning till några, väl valda bitar som kommer att binda upp din design fint.
Hur kan man vara kreativ med akvarium dekor. Sök prover av god akvarium inställningar online och från böcker och tidskrifter.
Hur kan man vara kreativ med akvarium dekor. Sök prover av god akvarium inställningar online och från böcker och tidskrifter.

Besluta om vad som är den mest effektiva belysningen metod som ska användas för att visa upp ditt akvarium och marinmålning som du har skapat med stor fördel. De objekt som du använder för inredning bör vara de som är klassade för användning med ett akvarium. Klippor och stenar bör vara mycket ren. Säkra informationsmaterial från webben om hur man kan inreda ditt akvarium och vilken tid på lösningen för att rengöra naturliga objekt som du har valt att inkludera i din design.