E2e

Hur kan man förhindra loppbett

Loppor suger blod från djur och människor

Loppor suger blod från djur och människor. De lever på husdjur, mattor, möbler och andra hushållsartiklar. Om loppor har förtärts, de kan sprida parasiter såsom bandmask. För att förhindra loppbett, är det viktigt att vidta förebyggande åtgärder för att hålla loppor borta från ditt husdjur, själv, och ditt hem. Skydda dig själv och naturligtvis din fyrbenta älskade en i hushållet med hjälp av följande tips.

Hur kan man förhindra loppbett. Medicinera dina husdjur.
Hur kan man förhindra loppbett. Medicinera dina husdjur.
  1. Medicinera dina husdjur. Använd loppa mördare på ditt husdjur innan de ens har en chans att bita dina hundar eller katter. Rådgör med din veterinär för rätt medicinering och dosering för dina husdjur. Snabbverkande loppa mördare och förebyggande läkemedel finns tillgängliga för att hjälpa till att lösa loppor omedelbart och stoppa dessa insekter som suger blod från att kunna reproducera. Istället för att använda kemikalier på ditt husdjur, kan du också använda naturläkemedel såsom essentiella oljor och andra hemgjorda recept. Naturliga oljor som lavendel, Citronella, och Lemongrass är känd för att effektivt hålla loppor borta. Dessa eteriska oljor också har läkande och lugnande effekt på djurets hår och hud.
  2. Rengör ditt hem. Dammsugning är regelbundet ett måste, särskilt om du har husdjur som bor i ditt hem. Loppägg bosätta oftast på mattor, och möbler som soffor och stolar inne i huset. Tvätta mattor, mattor och möbler med varmt såpvatten efter dammsugning. För bästa resultat, applicera insektsmedel. Se till dock att du söker ett bekämpningsmedel konsult råd inför ansökan som bekämpningsmedel kan vara skadliga för människor såväl som dina husdjur om de inte används på rätt sätt. Ännu viktigare, ofta tvätta sällskapsdjur sängkläder i varmt tvålvatten och torka dem i direkt solljus. Om det behövs, byta ut sängkläder med nya.
  3. Rengör utsidan av ditt hus. Hundar och katter som strövar i din gräsmatta eller trädgård har större chanser att få loppor. Därför är det viktigt att regelbundet rengöra dessa områden utanför ditt hus också. Ta bort ogräs och områden med tät vegetation där dina husdjur hänga om. Dränk hela gräsmattan regelbundet eftersom vatten kan tvätta bort avföring från vuxna loppor som larver frodas. Glöm inte att rengöra och desinficera hundkoja. Kom alltid ihåg att använda insekticider med försiktighet, eftersom de kan vara skadligt för ditt husdjur också.
  4. Rengör ditt fordon. Om du tar ditt husdjur på en tur eller om du råkar parkera på en loppa angripna området, är chansen att du bär loppor på klädsel och matta av ditt fordon. Vakuum, tvätt och schampo klädsel och matta av bilen regelbundet för att hålla bilen fri från loppor. Du kan också spraya insektsmedel beroende på svårighetsgraden av angrepp. Återigen, tillämpas med försiktighet vid användning av bekämpningsmedel.
  5. Väx loppor repellerande örter runt ditt hus. Exempel på växter som är kända för att avvärja loppor är pennyroyal, fänkål, kattmynta, och eukalyptus. Du kan odla dem i din trädgård, nära hundkojan, eller inne i ditt hem eller lägenhet.

Att bli av loppor kan vara mycket svårt och dyrt om de redan angripna ditt hem allvarligt. Även om du kan ta upp ansvaret för att ta bort dem själv, kan du hänvisa till skadedjursbekämpning proffs för att hjälpa dig att göra jobbet.