E2e

Hur handlar man i en bil i en av mindre värde

Handel i bilen kan vara lättare än att sälja det själv, men det finns faktorer som du behöver tänka på innan förhandlingarna med återförsäljarna.

Hur handlar man i en bil i en av mindre värde. Har din bil rengöras grundligt och konditioneras.
Hur handlar man i en bil i en av mindre värde. Har din bil rengöras grundligt och konditioneras.
  1. Har din bil rengöras grundligt och konditioneras. Återförsäljare kommer att ha en närmare titt på din bil. Den fysiska utseende på din bil kommer att ha stort inflytande på handeln i värde. Innan handel i bilen, har det städas in och ut om det är gammalt eller nästan nya. Har interiörer dammsugas och om du är en rökare, du bättre att du får lukten av rök ut ur bilen. En rökare bil har vanligtvis en lägre andrahandsvärde. Kontrollera överföring, däck, vätskenivåer, målning, etc. Leta efter objekt som behöver rättas till eller ersättas: linser, strålkastare, vindrutor och andra delar som är mycket synliga. Kom ihåg att återförsäljarna kommer att tänka på kostnaden för reparation innan de kan sälja din bil. Så för varje repa, buckla eller skada återförsäljaren ser är ett avdrag på det belopp som de ska betala för din bil. När det gäller däck, se till att den har en viss tråd liv kvar på dem, eftersom det kommer också att påverka handeln i värdet på din enhet.
  2. Bestäm körsträcka på din bil. Om möjligt, blir handeln i bilen innan vägmätaren ytterligare 10.000 mil steg. Miltal är en annan viktig faktor som påverkar handeln i värde. Återförsäljare kan automatiskt kontrollera genom CARFAX och se historien om din bil.
  3. Bestäm värdet på din bil. Du kan göra detta genom att besöka ett antal återförsäljare och få en bedömning av din bil. Återförsäljare basera priset enligt villkoret om din bil, dess ålder, och många andra faktorer. Du kan referera till lokala tidningens annonser att kontrollera den lokala marknaden prissättning. Ett annat sätt är att använda forskningsverktyg tillgängliga på Internet där du kommer att krävas för att fylla i specifik information om bilen som t.ex märke, modell och liknande. Många återförsäljare använder Kelly Blue Book som utgångspunkt för att titta på både inbyte och föreslog detaljhandeln värden även om deras beslut knappast är beroende av denna källa. Få så mycket källor som du kan för att hjälpa dig att avgöra en rättvis och realistisk be pris för ditt fordon.
  4. Bestäm vad som väntar. När du handlar din bil till en återförsäljare, räknar med att du är som säljer det grossist. Bilens grossistvärdet är bara om det pris du får på en återförsäljare auktion som kan vara tusentals mindre än försäljningspriset. Återförsäljaren kan erbjuda dig så mycket mindre än din bil är värd, men förstår att återförsäljaren tänker spendera dollar på åtgärda eventuella problem din bil kan ha för att sälja den med vinst. Det är därför det är viktigt att hålla bilen i gott skick. Om det är väl underhållna, är du sannolikt att få en högre andrahandsvärde. Inte desto mindre kan man förvänta sig att värdet som erbjuds av återförsäljare är i allmänhet lägre än det belopp du kan få om du säljer din bil själv. Sant - men du sparar mycket tid, ansträngning och efter försäljning problem.

Låt återförsäljaren att göra sin första drag sedan vara beredda att förhandla. Om du tror att värdet är för bra för att vara sant, vara försiktig. Notera att återförsäljare knappast skulle erbjuda det bästa erbjudandet. Gå för vad som är rättvist och inte göra ditt beslut tills du är säker på att du får det.