E2e

Hur ett biljardbord skiljer sig från ett biljardbord

Till någon som har något intresse av biljard eller snooker

Till någon som har något intresse av biljard eller snooker, alla biljardbord är samma när de i själva verket inte är det. En ficka biljardbord skiljer sig från ett biljardbord i flera avseenden. Ett biljardbord är speciellt utformad för poolspel som åtta-ball, nine-ball, och straight pool, en ficka och papper pool, medan en snooker tabell är speciellt utformad för snooker. Här utforskar vi skillnaden mellan dessa två typer av biljardbord.

  • Mått. Ett biljardbord verkar i allmänhet längre än en pocket biljard. Sanningen är båda tabellerna finns i olika storlekar. World Pool-Billiard Association (WPA) tillåter endast två storlekar av pocket biljard bord som ska användas i turneringar. Dessa är de 9-fot och 8 fot tabeller. Bortsett från den uppenbara skillnaden i längd, dessa två tabeller skiljer inom området för den rektangulära spelyta. En 9-fots bord har en 100-tums med 50-tums spelyta, medan en 8-fots bord har en 92-tums med 46-tums spelyta. Det finns också en 7-fots bord, som har en spelyta förhållande av 76 inches med 38 inches. Lägg märke till att kvoten för spelytan i alla tre bordsstorlekar konstant vid 02:01. I snooker finns två allmänt accepterade bord dimensioner: den 12-fot med 6-fots bord och 9-fot med 5-fots bord. Den första storlek har en spelyta på 11 fot och 8,5 tum med 5 fot och 10 inches. Den andra storlek har en avgjort mindre spelyta.
  • Felt. De spelar områden biljardbord behandlas i olika typer av biljard trasa ofta kallas filt, som också hänvisar till den duk som används i pokerborden. Dessa omfattar varierar i konsistens och textil blandningen. I höga biljard kvalitet platstabeller, kändes det som används är luddfri, gör det möjligt att snabbare kast av bollar. I snooker, kände har en riktad tupplur, vilket påverkar den rullande och riktningen på bollen.
  • Fickor. Både pocket biljard och bord snooker har sex fickor vardera. Skillnaden ligger i mängden undercut i fickorna. Pocket biljardbord har oftast skarpare hörn, medan biljardbord har rundade hörn. Detta påverkar riktigheten av skotten.
  • Lights. Belysning anses tillbehör till biljardbord . Höjden och mängden av den belysningen varierar beroende på rummet.
  • Kö pinnar. Pool kö pinnar och pool fall stick är avgörande för cue sport. Trots den uppenbara skillnaden i längd mellan biljardbord, kö pinnar har en standard längd på 58 inches. Liksom biljardbord, det finns många olika typer av kö pinnar, nämligen ett stycke cue, tvådelade kö, och där-kvartalet tvådelad cue. De första två typerna används vanligen i pocket biljard. Den sista, är den tre-kvartalet två bit cue vanligen används i snooker.
Hur ett biljardbord skiljer sig från ett biljardbord. Till någon som har något intresse av biljard eller snooker.
Hur ett biljardbord skiljer sig från ett biljardbord. Till någon som har något intresse av biljard eller snooker.

Det finns andra biljardbord bortsett från pocket biljardbord och bord snooker. Dessa inkluderar carambole biljardbord och biljard nyhet tabeller. Nyhet som är mer olika tabellerna diskuterats ovan, men det är utanför ramen för denna artikel.