E2e

Hur du återställer vintage motorcykel står

Även om det fortfarande förknippas med bad boy image de flesta motorcykel älskare är helt enkelt vanliga människor som njuter en hobby eller hålla sin föredragna transportsätt.

Om du har en stor förkärlek för motorcyklar

Om du har en stor förkärlek för motorcyklar, vare sig det gamla eller nya, kan en vintage stativ gör ett utmärkt komplement till din samling. Med några smärre restaurering kan en vintage motorcykel stå hålla upp dina mest värdefulla cykel, lägga till dess allmänna överklagande. Eftersom de flesta vintage monter kan se slitna ut, kan en del utbyte och rengöring variera kraftigt det från att titta antika till nya.

Följ dessa steg för att säkerställa att du få ut det mesta av en vintage motorcykel stativ:

  • Rensa bort trä övre delen av motorcykeln stativet. Dessa är normalt fäst med två bultar eller skruvar, så avlägsna det skulle vara lätt nog med användning av en hylsnyckel eller en skruvmejsel. Kom ihåg att rensa bort eventuella trä fragment när toppen lyfts bort. Byta virket kommer att bli lättare utan sladdtrassel och skräp från den borttagna en.
  • Ta ut gummi slutar som täcker kanterna på ramen rör. Dessa delar vanligen bundna med lim så du kanske vill bända den med tång. Om det inte ger, prova att använda en platt skruvmejsel. Kassera dessa gummi ändar, som du behöver för att ersätta dem med nya efter polering ramarna.
  • Ta bort alla rost med hjälp av en stark metall-rengöringsmedel. En rost eller uppbyggnad ackumuleras vanligtvis på ramen på stativet så det är nödvändigt att rengöra detta område. Använd en stålborste dock vara noga med att inte sår på metallen av ramen. För bästa resultat, är användningen av industriell styrka metall polish rekommenderas.
  • Polera ramarna i en glans med hjälp av en vanlig metall polish. Detta kommer att ge motorcykeln står en ren och nytt utseende utan att förlora sin vintage överklagande.
  • Byt ut gummi ändar. Gummit slutar bort tidigare ska ersättas med nya. Stora järnaffärer har ett brett utbud av dessa gummi ändar. Leta efter rätt storlek, form och kvalitet och säkra ändarna på ramen rörledningar med dem med hjälp av epoxilim. Om kanterna på ramen rörsystem lämnas utan skyddande gummi slutar, kan metallen göra några allvarliga skador på din motorcykel yta, eller någon annan utrustning i ditt garage. Det är bäst att hålla dem klädd med gummi ändar.
  • Avhjälpa den övre delen av motorcykeln stå med en sänkning med nytt trä. När du väljer rätt typ av trä, anser en som kan stödja vikten av den tunga motorcykeln. En annan sak att sätta i åtanke är färgen på träet, bör komplettera färgen på metallen. Kom ihåg att använda nya bultar eller skruvar när denna pjäs ersätts.

Hur du återställer vintage motorcykel står. Rensa bort trä övre delen av motorcykeln stativet.
Hur du återställer vintage motorcykel står. Rensa bort trä övre delen av motorcykeln stativet.

Motorcykel står är viktiga tillbehör för att hålla din cykel stabil och säker. Det är perfekt när din motorcykel är i vila i ditt garage, och när du polering eller tvätta den. En väl restaurerad vintage motorcykel stativ gör ett bra komplement till din cykel samling.