E2e

Hur du använder luft stötar

Air chocker ger fördelar för fordonsägare

Air chocker ger fördelar för fordonsägare. Det finns dock ett behov av att lära sig nackdelarna innan du köper dem. Obehag av att ha luft chocker är viktfördelning, broms slitage, pris, installation och brott. På den ljusa sidan, kommer att installera luft stötar till din bil öka sin bogsering kapacitet och styvhet. Men du kan inte njuta av dessa fördelar och radera nackdelarna utan att du vet hur man korrekt att använda och underhålla luft stötar. Du behöver bara ett däck mätare och en luftkompressor för att kontrollera lufttrycket chocker. Oroa dig inte om hur du använder alla dessa eftersom nedan är guider:

  • Kontrollera lufttryck chock. Drifting obalanser kommer att upplevas under körning Om luften chocker inte kontrolleras ordentligt för rätt tryck. Att hålla rätt tryck förlänga deras liv. Luften chocker har vanligen 1:59 ventiler enhetliga luft som vanligtvis är placerade i den bakre delen av fordonet. Ett enda ventil system kommer lika lyfta båda stötar, medan två ventiler kommer individuellt komprimera varje stöt.
  • Pumpa upp luften chocker, om det behövs. Vanlig luft chocker fungerar korrekt mellan 70 och 30 PSI (pounds per square inch). Du får inte använda luft chocker över 100 och under 30 PSI eftersom det kommer att skada de interna krockkuddar. Använd en luftkompressor för att justera lufttrycket chocker. Håll kompressorns påfyllningsröret. Efter det, klipp den till ventilen av luft chock. Vrid luftkompressorn på när det är ordentligt på plats. Beakta lufttryck chock efter var 20: e sekund. Stoppa kompressorn i tid att observera lufttrycket chocker. Tappa inte fokus på PSI nivå. Börja från en luft stöt till nästa. Trycket av luften chocker måste rymma olika körsituationer. Använd ett lägre tryck för en mjukare drift på ojämna terräng. Använd ett högre tryck för att öka motorvägen drift och dragkapacitet på din bil.
  • Släpp trycket från luften stötar, om det behövs. Det finns ett behov att tömma dem om de överfyllda. Använd en penna eller en liten kniv för att kontrollera mittstolpen hos ventilsystemet. Kontrollera regelbundet trycket att både luft stötar har gemensam trycknivå. Ett tryck obalans kommer att göra bilen bära laster oberäkneligt förutom att ge dig en hård tid körning.
  • Placera ventilhattar. Du måste göra detta en gång i luften chock trycket justerades för att nå jämvikt. Detta kommer att bidra till att undvika rost och träskor skräp. Samtidigt vissa system har självreglerande pump och dessa kräver minimalt underhåll. Använd kvävgas för dem, men eftersom det är bättre än luft. Om du gör det kommer också att öka motståndet mot höjd och temperatur förändringar. Pumpa inte vätska i luften stötar också.

Du kan köra den här processen på 10 minuter

Hur du använder luft stötar. Kontrollera lufttryck chock.
Hur du använder luft stötar. Kontrollera lufttryck chock.

Du kan köra den här processen på 10 minuter. Lär dig att göra det själv så du inte behöver hyra en bil tekniker eller en erfaren användare att göra det. Stannar inte där och fortsätta att lära sig alla aspekter av bilreparationer. Detta är inte bara viktigt för att spara pengar, men det är mycket viktigt att hålla dig säker. Som en fordonsägare, är det ditt ansvar att lära sig om grundläggande reparationer och underhåll som hur man använder luft stötar.