E2e

Hur Bank A pool boll

I Biljardbord är en bank skott görs genom att slå bollen med skenan (eller kudde), i syfte att sänka en boll. Några bilder görs genom att sikta den vita bollen först och sedan träffa målet bollen. Eller så kan köbollen driva målet bollen mot väggen först, studsar bort mot en ficka.

När du spelar pool eller biljard

När du spelar pool eller biljard, kommer det att finnas tillfällen som du inte kommer att ha en tydlig bild av skott som du ska göra. Till exempel, om du spelar i sekvens, kan högre numrerade bollar blockera ditt skott. Du skulle behöva veta hur man skall närma skottet med rätt vinkel, och hur dessa kommer att reagera på varje situation för att förbättra ditt spel. Genom att lära sig att bank A pool boll, kommer du inte att begränsas av dessa blockeringar. Du kan använda dessa tekniker antingen sänka bollen eller för att dölja bollen så att din motståndare kommer att ha en svårare tid när det är hans tur.

Första steg

Första steg. Observera tabellen och placeringen av kulorna. Titta på fickan där du vill att bollen ska hamna i. Tänk dig en rak linje där bollen ska färdas på att komma in i fickan. Försök sedan att föreställa där det borde studsa för att nå denna rät linje. Vinkeln som du har visualiserat avgör var du ska Bank bollen.

Andra steget

Hur bank A pool boll. När du spelar pool eller biljard.
Hur bank A pool boll. När du spelar pool eller biljard.

Andra steget. Gör en markering på biljardbordet. Det måste vara på rälsen, och kommer att fungera som en identifierare, så att du enkelt kan komma ihåg var till bank bollen. Märket kan vara vad du vill, kan det vara en krita fläck, mynt, cigarett eller din läsk kan. Allt du kan placera nära det blir tillräckligt bra, så länge du kan se var det är på biljardbordet.

Tredje steget

Tredje steget. När du är på väg att göra skottet, står bakom er kö-boll och visuellt rada upp ditt mål (tillsammans med din boll) och leta reda på märket som du har kvar. Du kan ta en titt på det så länge du vill, se till att du tydligt kan föreställa den väg som bollarna kommer att resa på.

Fjärde steg

Fjärde steg. Sväng kön fram och tillbaka ett par gånger, för att vänja sig vid känslan av skottet. Spelet biljard handlar om bollkontroll. Du måste lokalisera den punkt på köbollen som du vill träffa. Se till att slå den med rätt mängd kraft och vid rätt tidpunkt så att köbollen kommer att överföra tillräckligt med energi till den andra bollen att studsa räcken.

Slutligen drar kön, slå bollen så smidigt och så hårt som du kan.

Geometrin av en bank skott är mycket enkelt

Första steg. Andra steget.
Första steg. Andra steget.

Geometrin av en bank skott är mycket enkelt. Emellertid är fysiken av skottet inte enkel, på grund av friktionen från ytan av biljardbord, och den kraft som absorberas (och inte skickas tillbaka) av räcken. Genom att lägga fysik i spelet, kan du införa en mängd skott, som spinning köbollen eller skjuta bollen längs räcket. Använda friktion och veta hur långt bollen kommer att sjunka in i skenan, kommer varje variant påverka resultatet av bankens skott.

Det finns många sätt att göra ett skott för att uppnå ett önskvärt resultat, men det viktigaste av allt är att fortsätta att öva dessa skott. Du måste få erfarenhet för att bättre förstå hur bollarna reagerar på olika variationer gällande placering och spinn.