E2e

Hur att spraya måla en bil

Om du vill göra mål en helt ny färg för din bil

Om du vill göra mål en helt ny färg för din bil, men budgeten är lite tight, uppmuntras av det faktum att du realistiskt kan måla din bil själv, även om du inte är en erfaren DIYer. Det viktiga är att du investerar i högkvalitativa verktyg för detta projekt, och att du tilldela tillräckligt med tid - ungefär tre dagar på minst - se till att du gör alla nödvändiga steg på rätt sätt. Du kan också anlita en assistent som hjälper dig att slutföra detta projekt på kortare tid.

Hur att spraya måla en bil. Förbered allt du behöver.
Hur att spraya måla en bil. Förbered allt du behöver.
  • Förbered allt du behöver. Du behöver en väl ventilerad garage där du kommer att slutföra sprutmålning. Förbered din bil genom att tejpa runt de delar som du inte vill skall målas. Du bör också förbereda andra material som du behöver: en primer, sprayfärg, en 300-slippapper, våt sand papper (800, 1000, 1200, 1500-grus och 2000-grus), klarlack, en gnugga förening, medium -cut polish och bilvax.
  • Sand den gamla färgen bort. Öppna garaget och se till att det finns tillräckligt med ventilation innan du börjar. Börja med den grövsta sandpapper (300-korn) till sand ut den gamla färgen. Ha mycket tålamod med detta steg eftersom det tar hela dagen att grundligt sand den gamla färgen. Efteråt, sand bilen igen med finare sandpapper (från 800-grit kommer uppåt), gör denna process tills bilens ytan blir så smidig som möjligt. Torka bort sandpapper damm med en fuktig trasa. Låt det torka. Det är bäst att du har en assistent för detta steg, eftersom detta är kanske det mest tråkiga delen av processen.
  • Reparation brister. Detta är en perfekt tid att leta efter några repor, bucklor och andra ojämnheter på auto organ. Förbered kitt som rekommenderas av tillverkaren och sedan tillämpa det på brister. Du måste vänta på spackel torka innan du fortsätter till nästa steg. Du skulle veta att du framgångsrikt har reparerats alla synliga brister om bilens yta är så slät och jämn som möjligt.
  • Täck över bildelar som du inte vill skall målas. Du kan använda gamla tidningar och maskeringstejp för att täcka bilen områden du inte vill att sprayfärg på. Du bör vara försiktig med sprutmålning senare, inte översprutning och se till att du har bra kontroll över kapseln så att färgen inte kommer oavsiktligt stänk på oönskade områden.
  • Spray primer. Använd primer enligt instruktionerna från tillverkaren. Jämnt belägga bilen med det och sedan låta dem torka i ca fem timmar.
  • Sprayfärg bilen. Två lager färg räcker. Täck bilen med det första skiktet. Låt det torka och sedan sprayfärg det andra skiktet. Det är mycket viktigt att jämnt belägga färgen annars kommer du sluta med fula fläckar på din bil. Låt färska målade bil i garaget i två dagar. Hålla den skyddad mot vind och andra yttre störningar.

Det sista steget är att tillämpa hög kvalitet vax på bilen

Det sista steget är att tillämpa hög kvalitet vax på bilen. Polera kroppen och se hur skinande din nymålade bil är. Stegen ovan kan även tillämpas på andra saker som har liknande material till bilens kropp som en elgitarr eller metall-tillverkade delar möbler. Lycka till!