E2e

Hur att skruva av oljepåfyllningslocket

Byta oljepåfyllningslocket är en del av processen att byta motorolja för motorcyklar och bilar. Normalt för dem väl bevandrade i bilmekaniker världen skulle detta innebära inte några problem alls. För dem som inte är det, emellertid, kan det vara besvärande. Vanliga problem i samband med oljepåfyllningslocket inkluderar lokalisera den och skruva den från oljepåfyllningen särskilt när denna pjäs av oljan fyllningen har tjänat sin tid redan.

Vad är en Oljepåfyllningslock

Vad är en Oljepåfyllningslock, egentligen? En olja påfyllningslocket är vanligtvis en svart färgad cylindrisk del av oljan fylla tanken som täcker hålet där motoroljan hälls. Vid byte motoroljor, tas det bort tillsammans med oljeavtappningsskruven att oljan rinner lite snabbare än vanligt. Det kan också vara skruvas, då och då, i Kontroll av motorns oljenivå.

Hur att skruva av oljepåfyllningslocket. Vad är en oljepåfyllningslock.
Hur att skruva av oljepåfyllningslocket. Vad är en oljepåfyllningslock.

Placeringen av oljepåfyllningslocket kan variera i olika bilar och modeller motorcykel. Naturligtvis kommer det att vanligt förekommande där oljan fyllningen tanken. Den är tillverkad av svart plast med en upphöjd twist flik. Det har vanligtvis ordet "olja" eller "olja fyllning" inbäddat på den. Andra olja påfyllningslock har en bild av vad som ser ut som en vattenkanna på den. Merparten av tiden, är det på toppen av en ventilkåpa. I motorcyklar, som i GL1500 Goldwing har oljepåfyllningslocket gummi O-ring. Om du fortfarande inte kan hitta där oljepåfyllningslocket är i din motor, skulle det vara bäst att konsultera bruksanvisningen om detta.

Skruva av oljepåfyllningslocket är i princip enkelt när man har rätt verktyg för jobbet. Oftare än inte, är en vanlig tång allt du behöver. Skulle locket vara svårt att nå eller tätt skruvas på, kan du behöva använda ett par av vass tång.

Om locket fortfarande inte lossna

Om locket fortfarande inte lossna, kan du använda en skruvmejsel för hävstång och bara bända upp locket. Det kommer separera i två stycken som följd. När den övre halvan av locket nu tas bort, ta dina tång och skruva av nedre halvan av oljepåfyllningslocket från ventilkåpan. Bara knäppa den övre halvan och den nedre halvan av oljepåfyllningslocket tillsammans. Eftersom du redan har separerat dem från varandra kan delarna faller isär nästa gång måste du skruva av oljepåfyllningslocket. Det kommer nu att vara bäst att köpa en ny från butiken.

Om locket fortfarande inte lossna.
Om locket fortfarande inte lossna.

Nu när du redan har oljepåfyllningslocket skruvas, lägg den på en plats som är säker och oförglömlig! Lämnar av locket kan vara farligt inte bara för din motor utan dig också. Din motor kan fatta eld när du startar det utan oljepåfyllningslocket på. Det bästa stället att uttrycka det blir då över hålet i huven spärren så att du inte kan stänga huven utan att oljepåfyllningslocket igen.