E2e

Hur att locka fjärilar till en fjäril hus

En fjäril hus är ett inhägnat område där fjärilar hålls

En fjäril hus är ett inhägnat område där fjärilar hålls. De använder dessa hus för att skydda fjärilar från hårt väder, eller om de vill hålla dem borta från djur som kan skada dem. Fjäril hus används också i avel olika typer av fjärilar. Fjäril hus kan komma som stora trådbundna områden eller de kan vara så lite som en fågel hus.

Några av de saker som finns i fjäril hus är blommor och växter, träd, bark och mindre hus fjäril som vanligtvis är gjorda av trä. Du kan också lägga till andra element för att hjälpa till att locka fler fjärilar.

Hur att locka fjärilar till en fjäril hus. Dekorera huset med ljusa färger.
Hur att locka fjärilar till en fjäril hus. Dekorera huset med ljusa färger.

Här är några tips som du kan använda för dig att locka fjärilar inuti en fjäril hus:

  • Dekorera huset med ljusa färger. Det sägs att fjärilar lockas till ljusa färger, som gult, rött och rosa. Du kan använda giftfri färg och dekorera fjärilen hus med blommor och andra teckningar som lockar fjärilar inne i huset. Du kan också måla väggarna inne i Fjärilshuset så att fjärilarna kan titta på de ljusa färgerna inuti.
  • Plantera blommor att locka fjärilar. En annan sak som du kan göra är att plantera några blommor och växter inne i Fjärilshuset. Det finns många blommor som kan locka fjärilar. Några av de blommor som du kan plantera är aster, jordgubbe, klöver, maskros, blåbär, honungsmelon, tistel och många fler. Dessa är de blommor och växter som kan ge nektar för fjärilarna att livnära sig på. Kom ihåg att undvika att använda bekämpningsmedel på anläggningen, eftersom detta kommer att skada fjärilarna.
  • Placera Fjärilshuset i direkt solljus. Se till att hänga butterfly hus där det finns direkt solljus. Fjärilar älskar solen och du kan locka fler fjärilar om du sätter huset på ett område där solen träffar hela morgonen och eftermiddagen.
  • Ge socker vatten. Använd en flat tallrik och satte socker vatten på skålen för att locka fjärilar. För att göra socker vatten, är allt du behöver göra är blanda ¼ dl socker till 1 dl vatten. Lös upp sockret fullständigt i vatten genom att koka den. Efteråt, låt vattnet sedimentera och svalna en stund innan du sätter några på grund maträtt. Du kan sätta den resterande socker vatten i kylskåpet för att använda den för en annan dag. Se till att kolla skålen dagligen och byt vatten för att undvika mögel bildas.
  • Ge vatten. Bortsett från socker vatten, måste du också ge vanligt vatten för fjärilarna. Sätt den på en flat tallrik och byt vatten dagligen.

Dessa är några av de saker som du kan göra för dig att locka fjärilar inuti en fjäril hus. Om du vill, kan du bygga en fjäril hus helt från början eller så kan du köpa en från butiken. Kom ihåg att låta dina fjärilar flyga fritt då och då så att de kan utforska i trädgården och leta efter en partner.