E2e

Hur att kyla en bil utan en a / c

Luftkonditionering är en mycket bra sak att ha i bilen, men vissa bilar, för en eller annan anledning, inte har luftkonditionering och det är då det blir viktigt att veta några snabba sätt att kyla en bil utan A / installerad C enhet eller drift. I mitten av juli är det aldrig en bra idé att resa utan något sätt att skydda sig från värmen och om du inte har de ekonomiska resurser för att reparera din A / C eller installera en enhet som fungerar så här är några idéer som du kan använda för att hålla bilen sval på sommaren.

En av de saker som orsakar att temperaturen stiger i bilen är värmen från solen slå ned direkt på din bil genom vindrutan när den är parkerad. Du kan kyla din bil utan A / C på sommaren genom att lämna alla dina fönster rullade ner en halv tum medan bilen är parkerad och att sätta något i vindrutan för att blockera ut solen. Du kan oftast köpa en vindruta skugga för din bil för bara ett par dollar, och detta kommer att bidra till att säkerställa att värmen från solen inte tillbringa hela dagen förvandla din bil till en ugn.

Du kan expandera på vindrutan skuggan idén genom toning dina fönster för att stänga ute solens värme också. Du kan få ett fönster toning kit för en relativt liten summa pengar från någon lokal Biltema och sedan som hjälper dig att hålla värmen från solen ut ur bilen hela dagen. Kom ihåg att mycket av värmen på en sommardag kommer från solens strålar så att mer av dessa strålar du kan hålla reda på din bil kylaren bilen kommer att bli.

Naturligtvis det mest effektiva sättet att kyla din bil utan A / C enhet är att rulla fönstren ner och plural ordet windows är viktigt här eftersom bara rulla ned ett fönster hjälper inte alls lika mycket som att öppna alla fönster och låta bris från utsidan för att cirkulera genom bilen. En rullade ner fönstret blir mindre effektiv när du har fastnat i långsam rörelse trafikstockning på motorvägen och det finns ingen luft strömmar genom öppna fönster eller när det hällande regn och du kan inte öppna fönstret alls. Så vad gör du? Det finns många olika typer och modeller av dashboard fans som du kan köpa som ger en mycket uppfriskande och konstant vind, oavsett om bilen är i rörelse eller inte. Allt du behöver är en cigarettändare, eller eluttag, i bilen för att ansluta fläkten till och då du njuter av fördelarna med en effektiv instrumentbrädan fan.

Hur att kyla en bil utan en a / c.
Hur att kyla en bil utan en a / c.

Du kan kyla din bil utan A / C-enheten om du bara använder huvudet och kom ihåg att rulla ner rutan är inte alltid det bästa svaret. Håll solens värme strålar ut ur bilen och hitta en instrumentpanel fan att hålla luften rör sig och du bör vara bra.