E2e

Hur att köpa ett fordon för rörelsehindrade

Fysiskt utmanade individer behöver lite mer hjälp från ett fordon att göra sin körupplevelsen trevlig, enkel och säker. Många bil tillverkande företag har fyllt denna marknadsnisch med bilar som är konstruerade och utformade för personer som inte har exakt samma rörlighet som fysiskt hindrade.

Hur att köpa ett fordon för rörelsehindrade. Jämför personens nedskrivningar och fordonets prestanda.
Hur att köpa ett fordon för rörelsehindrade. Jämför personens nedskrivningar och fordonets prestanda.

Om du har någon du älskar som raring att köra för första gången, här gör du för att få henne att fordonet som är perfekt för hennes fysiska utmaningar:

Jämför personens nedskrivningar och fordonets prestanda. Behöver hon mer plats inne i fordonet för att manövrera? Har en rullstol som passar framför? Har du redan ett fordon som kan ändras för att passa hennes behov? Har läkaren en lista med specifikationer att ett fordon ska uppfylla för att verkligen vara hennes bil partner i kör? Hur ska hon komma in och ut ur bilen? Kommer hon att köra hela tiden? Dessa frågor kommer att leda till att forma det fordon som passar hennes körning behov.

Förbered en lista över nödvändiga modifieringar för fordonet. Denna lista kommer att vara en kombination av din jämförelse, terapeutens bedömning och läkarens måste-ha lista. Några av dessa kan omfatta:

  • Lyftmekanism för inmatning av fordonet.
  • Särskilda handkontroller för körning.
  • Kran för ut ur fordonet.
  • Dörrar som öppnas hela vägen tvärs fordonets längd. Det, eller dörrar som öppnas hela vägen upp till fordonets tak.

Söka hjälp av välgörenhetsorganisationer

Söka hjälp av välgörenhetsorganisationer, försäkringar och federala anslag. Fordon som är anpassade för att passa föraren är dyra så du behöver all hjälp du kan få. För att göra det lättare att komma upp med pengar om du verkligen knapert, söka lokala välgörenhet och ideella organisationer. Du kan också få hjälp från försäkringsbolag och federalt stöd för personer med funktionshinder.

Söka hjälp av välgörenhetsorganisationer. Förbered en lista över nödvändiga modifieringar för fordonet.
Söka hjälp av välgörenhetsorganisationer. Förbered en lista över nödvändiga modifieringar för fordonet.

Gå till mer än en bilfirma. En stor del av att hitta den perfekta bilen för henne är spänningen i sökningen. Vägen som de säger är vidöppna så gå till så många bilhandlare och tjänster som erbjuder att uppgradera bilar för användning av fysiskt utmanade människor. Du kan även få en överraskning och få det lurade ut som en extra service till henne.

Jämför priser och funktioner. Skönheten i det som kallas "alternativ." Även ett par hundra dollar kommer att innebära en hel del så förbered en lista och börja fylla ut det här med priser och funktioner.

Be om en provkörning. Detta är en mycket viktig aspekt inför ett köp. Ta fysiskt utmanade individen till bilens återförsäljare eller bil service så hon kan testa bilen själv. Hon måste känna sig säker, trygg och bekväm att köra den. Bortsett från detta, kommer att testa att köra fordonet tillåter henne att "lyssna" på fordonet och avgöra om det är något fel med det. Ta en professionell bil expert runt om du känner att du måste.

I slutändan kommer allt det hårda arbete du lagt höja medlen och leta efter den perfekta bilen betala om fordonet får du kommer att leva upp till mer än vad som är skrivet på broschyren.