E2e

Hur att finansiera en rullstolsanpassad fordon

Lär dig mer om att betala för rullstol skåpbilar och modifikationer gillar ramper och hissar

För personer i rullstol kan nå en rullstolsanpassad fordon vara mycket svårare än det är att uppnå en icke tillgängliga fordon. Personer i rullstol behöver speciella sittplatser alternativ. Även personer med partiell rörlighet måste ha ändringar göras för att deras skåpbilar och bilar för att bekvämt komma åt dem för körning eller ridning som passagerare.

En av de svåraste delarna att få en rullstolsanpassad fordon handlar finansiering. På grund av den höga kostnaden för rullstolsburna fordon och kamp att många funktionshindrade människor möter om arbete och lever på statliga funktionshinder eller social trygghet, för många är en rullstol van något de vill men bara inte har råd med utan hjälp.

Hur att finansiera en rullstolsanpassad fordon. Gör din forskning om prissättning för rullstol skåpbilar och ändringar som rullstol hissar och ramper.
Hur att finansiera en rullstolsanpassad fordon. Gör din forskning om prissättning för rullstol skåpbilar och ändringar som rullstol hissar och ramper.

Den goda nyheten är att det finns finansieringsalternativ för funktionshindrade som behöver en rullstol fordon. Även om det kan ta lite längre tid att uppnå ett fordon med tillgång för handikappade, är det inte omöjligt. Allt du behöver är lite tid att utforska möjligheterna och gå igenom processen och du kan ha en tillgänglig van på nolltid.

 1. Gör din forskning om prissättning för rullstol skåpbilar och ändringar som rullstol hissar och ramper - den främsta orsaken personer i rullstol inte har tillgång till transport är att de inte har råd med det. Men det finns tjänster som kan hjälpa dig att uppnå en bil om du har en plan som är väl genomtänkt. Du behöver veta det korrekta prissättning för en van som är tillgänglig och vad det skulle kräva (särskilda funktioner) vara lämplig för ditt funktionshinder. När du har en aning om prissättning, kan du börja hitta stipendier eller leasing alternativ som hjälper dig att uppnå en van av dina egna.

  Läxor du kommer också att hjälpa dig att avgöra rättvis prissättning. Med rullstol skåpbilar, måste du titta på två viktiga kostnader. Den första är kostnaden för van själv och den andra kostnaden är de modifieringar som är nödvändiga för att tillgodose rullstolen. För vissa människor kan det vara ett alternativ att köpa van utan ändringarna och få dem är utrustade med en rullstol ramp eller en rullstolslyft, lägga ramper och hissar kan göras genom ett lokalt företag om priset är drastiskt billigare. Även om detta kan ge dig två lån i motsats till en, kan det vara lättare att hitta finansiering för en rullstolslyft eller ramp i motsats till kostnaden för rullstol van, och detta kan spara dig en stor summa pengar i det långa loppet.

 2. Söka bidrag för rullstol fordon - Det finns många ideella organ som erbjuder stipendier för att finansiera en ny rullstol tillgängliga van för en icke-ambulatorisk person. Naturligtvis, som med allt gratis, måste du göra lite grävande för att hitta dessa platser. Men det finns många ideella organisationer ute. Om du har en vanlig funktionsnedsättning, är det sannolikt finns en organisation där ute som hjälper dig.
  Lär dig mer om att betala för rullstol skåpbilar och modifikationer gillar ramper och hissar. Söka bidrag för rullstol fordon.
  Lär dig mer om att betala för rullstol skåpbilar och modifikationer gillar ramper och hissar. Söka bidrag för rullstol fordon.

  Till exempel kan det muskeldystrofi Family Foundation kunna hjälpa om du har muskeldystrofi eller United Cerebral pares kanske kan hjälpa dig att hitta resurser om du har CP. Din andra alternativ skulle vara att hitta ideella organisationer som inte är specifika för ett funktionshinder. Några av dessa alternativ skulle omfatta Jaycees, frimurarna och andra filantropiska grupper. Tänk på att de som vill bidrag måste begära dem på rätt sätt. Detta kommer att påskynda saker och ting betydligt och ge dig en bättre chans att få rullstol van du behöver.

 3. Tänk statliga hjälp - Beroende på ditt funktionshinder, om du är på social trygghet inkomst (SSI), kan du vara berättigad till PASS-programmet. PASS står för plan för att uppnå Själv framgång. På pass planen skapar du en plan för att bidra till en bättre levnadsstandard för sig själv. Till exempel kan du säga att du behöver en rullstol van att gå i skolan eller att bli anställd utanför hemmet. Pengarna för van betalning skickas till dig varje månad så att du kan hantera din betalning.

  Betalningen kommer att fortsätta att betalas i sin helhet eller delvis, beroende på priset, så länge du fortsätter att arbeta mot ditt mål. Detta är ett underbart alternativ för människor som inte kan få finansiering för sin rullstolar via en ideell byrå.

 4. Säkra traditionell finansiering - Om du planerar att köpa en rullstolsanpassad van från en bilfirma, kanske du kan uppnå finansiering, beroende på din kredit och förmåga att betala ditt lån. Vanliga lån varierar 3-5 år. Men när du köper en rullstolsanpassad van, kanske du kan få finansiering för längre lånevillkor.

  Till exempel kommer en del finansiering företag som arbetar med tillgängliga bilhandlare kan du säkra ett lån för 6-10 år. Generellt, om du köper en begagnad rullstol van, kommer ni att sluta med kortare löptider än om du köper en ny bil.

 5. Tänk en insamling - Om du har övervägt alla ovanstående alternativ och fortfarande befinner dig i behov av en rullstol van, så du kanske vill prova och hålla en fundraiser. Om du har vänner och familj, kan du enkelt planera en speciell middag eller händelse för din stad. Som varje person / familj kommer till evenemanget och erbjuder pengar, kan detta gå till en fond för en rullstol ramp eller hiss. Fundraising idéer är utmärkt och kan variera från promenader till middagar till sälja saker för vinst. Om du har möjlighet kan du ha en kändis auktion eftersom de är i allmänhet mycket populära.

Medan säkra pengar för en rullstolsanpassad fordon kan vara tidskrävande, är det ofta nödvändigt för människor som inte kan använda en vanlig bil. Det viktiga att komma ihåg är att det inte är omöjligt. Du kan hamna i en ny rullstol van som är ditt med lite uthållighet och hårt arbete.