E2e

Hur att dekorera ett sötvattensakvarium

Med ett akvarium i ditt hem är en avkopplande behandling. Titta på olikfärgade fiskar ger dig en konkret samband med sötvatten varelser som du inte skulle få från ett akvarium skrivbord skärmsläckare.

För att göra upplevelsen av att äga ett sötvattensakvarium roligare och avkopplande, dekorera med några tillbehör för att liva upp det.

  1. Har ett tema. Ja, akvarier vara dekorerad med ett tema. Kom ihåg filmen Hitta Nemo? Akvariet i tandläkarens är inrett i ett tropiskt eller polynesiska temat komplett med en liten hydda, vulkanen och en tiki! En annan idé kan vara en sjunken skatt tema med en kista av guldmynt och en djup sjö dykare. Visa även underverk i världen eller berömda landmärken som möjligt teman för ditt akvarium.
  2. Installera ett akvarium bakgrund. Du kan hitta olika bilder som havsbotten, flodbädden, stenar eller frodiga scener akvarium i djuraffärer och på Internet. För små akvarier, är detta ett bra sätt att dekorera det istället för att lägga till fler objekt i en annars fullsatta akvarium. Vissa akvarium entusiaster tror även att bilden stimulerar fiskarna.
  3. Lägg grus, grus, stenar och stenar. Flerfärgad grus, småsten klippor och stenar finns på djuraffärer och butiker akvarium. De inte bara fungera som dekorationer, men också kan hålla akvariet rent. Du kan använda färger som matchar ditt tema. Dessa kommer i olika storlekar och former. Fiskar tenderar att spela med dessa poster, ge dem något att fördriva tiden.
  4. Införa mer sötvatten växter. Placera fler aqua växter i tanken att lägga skönhet till en annars vanlig akvarium. Fiskar kan knapra på levande växter samt simma i mellan dem. Aqua växter finns på akvarium butiker och på nätet. Plast växter kommer att göra också.
  5. Dekorera med teman tillbehör och ornament. Fiskar gillar att simma i, över, under och runt akvarium tillbehör. Baserat på din valda tema placera tanken tillbehör och ornament på strategiska områden i akvariet. Exempel på dessa är: broar, slott, skeppsvrak, grottor, koraller, miniatyr pagoder, sjöjungfrur, sportdykare, snäckskal, skattkistor, bitar av trä eller stockar, juveler och mycket mer. Större tillbehör ska placeras nära baksidan av akvariet så de mindre kan ses.

Tips:

  • Tänk alltid storleken på akvariet innan du köper dekorationer. Om tanken är för liten, inte tränga det med alltför många ornament och växter. Ni fiskar behöver simning utrymme att hålla sig frisk och lycklig.
  • När du väljer ihåliga smycken, se till att fiskarna som vandrar in i dessa lätt kan komma ut. Du vill inte dina fiskar att fastna i en klippformation eller ihålig trä logg.

Akvarium utsmyckning är roligt att göra

Hur att dekorera ett sötvattensakvarium. Installera ett akvarium bakgrund.
Hur att dekorera ett sötvattensakvarium. Installera ett akvarium bakgrund.

Akvarium utsmyckning är roligt att göra. Det finns så många alternativ på vad du kan sätta i ditt akvarium som både du och dina fiskar kan njuta av. Kom bara ihåg att dekorera med föremål som är säkra för dina fiskar. Säkerheten för din simning husdjur och växter runt dem bör komma först. Med lite planering och kreativitet, kan du förvandla en tråkig akvarium till en underbar visuell behandling för alla att njuta av.