E2e

Så att transportera en ultralätt trike

En ultralätt trike är en typ av en luft fordon som liknar en hängglidare. Även känd som flex-wing trike, mikro ljus trike, Motoriserad Delta plan eller vikt-shift kontroll flygplan, använder detta flygplan en trehjulig landningsställ, därav namnet "Trike". Detta flygplan används ofta för nöjestrafik berörda och hoppfulla piloter och för utbildning av nybörjare piloter.

Den ultralätta trike fungerar på ett sätt att den använder en vikt vinge, vanligtvis en högpresterande Rogallo vinge som är kopplad till en propeller-driven undervagn. Styra flygningen liknar styra en hängglidare där vikt-skiftar direkt förflyttning av ultralätta trike. Det finns också en kontroll bar i trike, som skiftar flygplanets höjd och tyngdpunkt beroende på hur du manipulerar baren.

Medan ultralätta trikes kan visas stort på första anblicken är det faktiskt inte enorma vid rätt vikt och lagras. På detta sätt, kan den lätt transporteras från en plats till en annan. Denna artikel kommer att lära dig att transportera en ultralätt trike med lätthet och komfort som högsta prioritet.

  • Förbered allt material och utrustning som behövs. Vid transport en ultralätt trike, behöver du naturligtvis din ultralätt trike, ett transportfordon, rep, skruvar, bultar, och omfattar till trike.
  • Välja rätt fordonet. Det finns två typer av fordon som du kan använda för att transportera din ultralätta trike. En är en trailer lastbil där du kan sätta ultralätta trike i ett stycke, hålla det till området, och sedan transportera det som det är. Den andra är en liten pick-up där du kommer att behöva ta isär vissa delar för att det ska passa din lilla pick-up.
  • Transportera den med en stor lastbil. Om du planerar att använda en stor lastbil, måste du ha återhållande material som rep, omslag och liknande för att se till att din trike inte kommer att flytta över hela utrymmet när lastbilen påskyndar eller bromsar. Knyt trike med repet och fäst den på plats.
  • Transportera den med en liten pick-up. Om du planerar att använda en liten pick-up, är det först viktigt att förstå anatomi din ultralätta trike. Det finns två delar av trike: vingen och underredet. Vingen och underredet kan demonteras genom att ta bort klämmorna i deras fastsättning. Vingen kan enkelt fällas efter dess veck. Ytterligare avlägsnande av klämmorna i underredet kommer att leda till motorn lossnar, separera det med den trehjuliga systemet. När det gäller de tre-hjul underredet, kan det vikas mycket enkelt genom att applicera en liten kraft i hjulen.

Så att transportera en ultralätt trike. Välja rätt fordonet.
Så att transportera en ultralätt trike. Välja rätt fordonet.

Valet att använda en stor lastbil eller en liten pick-up har sina egna fördelar och nackdelar. Med en stor lastbil behöver du inte längre ta isär delarna, vilket leder till en snabb användning av trike och förebygga förekomsten av förlorade bultar, klämmor och andra delar. Å andra sidan kan användningen av en liten pick-up vara bekvämt med olja och manövrering på vägen. Väg oddsen och göra ditt beslut klokt.