E2e

Hur skyddar och lagrar nya och gamla samlarobjekt böcker

Värdet av samlarprodukter böcker ökar med tiden

Värdet av samlarprodukter böcker ökar med tiden. Detta är anledningen till att du behöver för att skydda dem från alla typer av skador och för att lagra dem på rätt sätt. Om du har möjlighet att bevara dem, kan du få en uppsättning av arvegods föras vidare till senare generationer. Eller om du vill dra nytta av dem, kan du sälja samlarobjekt böcker för ett bra pris. Här är några tips på hur man kan skydda och förvara samlarobjekt böcker-både gamla och nya.

  • Ta bort allt material som sitter i böckerna. Bokmärke, gem, notera, bild, torkade blad eller kronblad, band och annat material måste tas ur böckerna. Om du misslyckas med att ta bort dessa poster, kan de färga sidorna i boken med sin färg eller bläck. Se till att skanna igenom sidorna och kolla om det finns små saker som är kvar isatt.
  • Använd bokomslag. Bokomslag skyddar böckerna från damm, vatten och fläckar. Bokomslag finns i bokhandlar och butiker hantverk. Se till att välja bokomslag tillverkade av syrafritt material. Men om du är extra kreativ, kan du anpassa dina bokomslag. Se bara till att använda skyddande tyger och material.
  • Gör nödvändiga reparationer. Inspektera dina gamla böcker noggrant och se om det finns skador i ryggar, jackor och sidor. Om det finns, skicka böckerna till en professionell bok reparatör. Det kan vara praktiskt att reparera dem på egen hand, men om du inte har de nödvändiga verktygen, inte göra uppgiften. De hushållsprodukter som du sannolikt kommer att använda får inte effektivt åtgärda problemet.
  • Vik sidorna. Hundörat veck och andra typer av veck måste jämnas ut. Återigen, skanna igenom sidorna i böckerna och upptäcka vikta sidor. Försiktigt jämna ut dem med fingrarna. Om du arbetar med gamla böcker, kanske du vill vara extra försiktig för att undvika att riva sidorna.
  • Hitta en plats att lagra dina samlarobjekt böcker. Ditt lagringsutrymme bör helst vara torrt och svalt. Det får inte direkt träffas av solen, som solen kan blekna böckerna över tiden. Området speciellt inte bör vara benägna att mögel och mögel tillväxt. Och det bör ha en temperatur på ca 66 ° C. Om du har möjlighet att hitta en sådan plats, installera ett robust och rymlig bokhylla.
  • Organisera böckerna. Du kan ordna böckerna i olika ordning. Du kan ha dem ordnade efter storlek, färg, författare, genre och år. Men hur du väljer att ordna dem, se till att sätta böckerna i varje hylla i upprätt läge. Undvik arrangera dem i stacken, eftersom det kan orsaka stress på omslagen och sidor. För tyngre böcker, men om dem platta är perfekt. När de är placerade vertikalt, kanske deras ryggar måste ta itu med övervikt. Tänk på att inte överbefolka din bokhylla. Det måste finnas tillräckligt utrymme för att tillåta luftcirkulation.
  • Använd arkivens plast eller påsar. Sådana poster är särskilt utformade för att hålla och skydda samlarobjekt böcker. De är gjorda av speciella material som bekämpar damm, syror, och andra faktorer som kan förstöra bokomslag och sidor. De finns i nätbutiker och bokhandlar.

Kontrollera dina böcker från tid till annan

Hur skyddar och lagrar nya och gamla samlarobjekt böcker. Ta bort allt material som sitter i böckerna.
Hur skyddar och lagrar nya och gamla samlarobjekt böcker. Ta bort allt material som sitter i böckerna.

Kontrollera dina böcker från gång till gång. Se till att de är i tiptop form och på ser allmänt användbara. När tiden kommer, sälja böcker eller föra dem vidare till de yngre familjemedlemmarna.