E2e

Hur man hittar konventionella och bisarra modeller väckarklocka

Är du den typ av person som har en intern väckarklocka

Är du den typ av person som har en intern väckarklocka? Tja, du är turen att vara punktlig i att sköta alla dina tidiga scheman. Men detta är inte fallet för många människor. Vissa människor upprepade gånger hamnar frustrerad när de vaknar en, två, eller tre timmar senare än vad de ska. Dessa människor kan också vara lyckligt - det vill säga om de har hittat den bästa och mest effektiva väckarklocka för att väcka upp dem i tid.

Hur man hittar konventionella och bisarra modeller väckarklocka. Spring-driven och vind-up.
Hur man hittar konventionella och bisarra modeller väckarklocka. Spring-driven och vind-up.

Väckarklockor har varit med oss från så tidigt som 250 f Kr. Den första hette vatten klockan, och det uppfanns av de gamla grekerna.

Idag har väckarklockor blivit gemensamma verktyg för människor som har svårt att vakna upp i tid. Här är några av de vanligaste och konventionella väckarklockor:

  • Spring-driven och vind-up. Detta är kanske den mest konventionella väckarklockan. Faktum är väckarklockor symboliseras av denna typ av klocka.
  • Analog klockradio. Med tillväxten i popularitet för radio, klockradio började också bli populär. Vanligtvis är det att rektangulär klocka, oftast med timmar i siffror. Äldre versioner av denna klocka används fortfarande den vanliga 12-timmars-två-fingrar klocka.
  • Gökur. "Cuckoo, gök." Det är klockan som börjar cuckooing när den inställda alarmtiden strejker. Men gökur är inte effektiva för att vakna upp folk. Dessa används endast för att registrera olika tider på dagen.
  • Digital väckarklocka. Den digitala klockan är nu överallt, från din mobiltelefon till datorn. Ibland kommer det som en liten dator gadget speciellt framtagen för att väcka dig. Det är oftast rektangulär design med stora siffror, vanligen i rött.
Är du den typ av person som har en intern väckarklocka. Digital väckarklocka.
Är du den typ av person som har en intern väckarklocka. Digital väckarklocka.

Om vi har den konventionella, då har vi också de bisarra modellerna väckarklocka:

  • Clocky, den skenande klockan. Detta är den bästa irriterande väckarklockan som namnges av uberreview.com. Vad som gör detta irriterande är att du måste spela hide-and-söka med det. Det kommer att börja hitta ett gömställe när du träffar sin snooze-knapp. Sedan måste du hitta det bara att stänga av den. Du kommer säkert få med detta och förmodligen få huvudvärk också.
  • Bomb alarmklocka. Här väckarklockan börjar pipa tre minuter innan den inställda tiden. Du behöver stänga av den genom att dra dess kablar eller annat - Boom! Du har redan vaknat alla i huset.
  • Sonic larm. Här är det bästa om du vill lära någon att vakna upp med en väckarklocka. Kasta den här saken i personens rum och det kommer att börja skapa ett mycket högt ljud. Det kommer inte att sluta om inte personen hittar du och stiftet måste stoppa bomben.
  • Pussel väckarklocka. När klockan slår den inställda alarmet kommer det skjuta pusselbitarna ut i luften. Det kommer inte att sluta surrande om du inte har hittat bitar och sätta ihop dem igen.
  • Hammacher Schlemmer fredlig utveckling. Om du är rädd för att ha sömn tröghet eller en morgon huvudvärk, kommer denna sak fungerar perfekt i vakna du upp. I stället för de irriterande ljud och högljudd pipa kommer denna sak väcka dig genom att producera olika naturljud som vattenfall, regnskogen och fåglar. Det kommer successivt att öka volymen tills du stänger av den.

Dessa väckarklockor får inte vara så sofistikerade och avancerade som ett atomur. Men du egentligen inte behöver ett atomur för att väcka dig.