E2e

Hur planera din dag mer effektivt

Tidsplanering är nödvändig i dag mer än någonsin

Tidsplanering är nödvändig i dag mer än någonsin. Det spelar ingen roll om du är singel, mor till 1, 2 eller fler barn, en VD eller en student. Alla måste planera sin dag effektivt att göra det mesta av det. Tid, trots allt, är flyktig ... när den har gått, kan du inte ta tillbaka det.

Ofta på grund av dålig planering eller ingen planering alls, misslyckas vi att utföra alla de uppgifter som vi behöver för att slutföra på en dag. Vi har så mycket bortkastad tid som kan översättas till bortkastade pengar, särskilt för dem som är anställda.

Hur planera din dag mer effektivt. Fastställa prioriteringar för varje uppdrag.
Hur planera din dag mer effektivt. Fastställa prioriteringar för varje uppdrag.

Så hur kan du planera din dag mer effektivt? Här är några förslag.

  1. Lista alla de saker du behöver för att utföra för den dagen. Du kan börja med de mest vardagliga aktiviteter såsom äta frukost, ta en dusch, klä, äta lunch osv och arbeta dig därifrån.
  2. Tilldela en tidsram eller varaktighet för varje uppgift. Beroende på hur detaljerad din lista är att du kan åka timme eller halv intervall timme.
  3. Fastställa prioriteringar för varje uppdrag. Vissa uppgifter är viktigare än andra. Skriv "H" (hög) för uppgifter som måste göras omedelbart, "N" (normal) för uppgifter som kan flyttas till en senare tidpunkt under dagen och "L" (låg) för uppgifter som kan göras sist eller flyttas till en ytterligare tidpunkt.
  4. Organisera en lista i den ordning de behöver fullgöras. Vissa uppgifter, även om de är av högsta prioritet kan inte uppnås ASAP på grund av andra faktorer. Till exempel kan det bero på att den andra personen som ska hjälpa till med uppgiften kommer efter lunch eller butiken där du kommer att få leveranser öppnar kl 10:00.
  5. Tilldela uppgifter till olika tider på dygnet. Tillsammans med att organisera listan i steg 4, tilldela uppgifter till specifika tider på dagen att de behöver göras. Detta kommer nu att ge dig en tydligare bild av hur din dag kommer att gå. Plus, om vissa uppgifter måste du lämna ditt hem eller kontor, måste du faktor i hur lång tid det tar dig att komma till din uppgift och tillbaka.
  6. Använd en arrangör eller planerare - pappersbaserade eller elektroniska. Om du föredrar att skriva ner uppgifter och scheman använder en bärbar dator istället för en planerare eller kalender. Dessa två brukar inte ge dig mycket utrymme att skriva alla detaljer du vill ha med. Men om du vill bli påmind med ett larm, kommer en elektronisk arrangör göra jobbet. Tekniska framsteg har också gjort det möjligt för dig att använda dina mobiltelefoner för påminnelser om möten, årsdagar och till DOS.
  7. Var flexibel med din tid. Ibland finns det oförutsedda uppgifter, aktiviteter eller händelser som kommer att spåra ur din prestation av vissa mål för dagen. Lär dig konsten att jonglera dina aktiviteter och anpassa sig till oplanerade förändringar.

Du kan antingen göra din att göra-lista kvällen innan nästa dag eller skapa en en lista vecka uppgift delat per dag. När du har din detaljerad lista, se det under dagen och när du är klar dina aktiviteter och uppgifter, markera dem som gjort.

Tidsplanering är nödvändig i dag mer än någonsin. Organisera en lista i den ordning de behöver fullgöras.
Tidsplanering är nödvändig i dag mer än någonsin. Organisera en lista i den ordning de behöver fullgöras.

Genom att planera dina dagliga aktiviteter, har du en tydligare bild av vad som behöver göras på en daglig basis. Chansen att du glömmer att göra något mindre än om du bara vinge din dag. Planering kan du använda din tid och andras mer effektivt.