E2e

Hur samla flintglas

Många sofistikerade samlare fokuserar på att samla flintglas

Många sofistikerade samlare fokuserar på att samla flintglas. Denna mycket brytningsindex och raffinerad typ av glas användes främst för att tillverka porslin i 19-talet. Idag kan en bit av antika flinta glas hämta så mycket som 2240€ i den öppna marknaden. För att starta din egen samling flintglas, följ guiden nedan.

Hur samla flintglas. Bekanta dig med flintglas.
Hur samla flintglas. Bekanta dig med flintglas.
  • Bekanta dig med flintglas. Under årens lopp, det finns många företag som gjort reproduktioner av flintglas. För att kunna skilja mellan äkta flinta glas och en kopia, måste du utbilda dig på olika egenskaper, mönster och design av flinta glas. Läs så mycket litteratur som du kan på flintglas. Det finns många resurser på nätet och offline. Här är några böcker som kan vara användbara:
    • En introduktion för Dictionary of Glass skriven av RJ Charleston.
    • En illustrerad ordbok av glas av Harold Newman.
  • Hitta ett tema för din samling. Det finns flintglas samlare som samlar allt som är gjord av flinta glas, medan det finns de som fokuserar på en särskild design eller mönster. När du läser litteraturen om flintglas, kommer du att få en bättre uppfattning om hur du vill bygga din samling. Till exempel kanske du vill fokusera på att samla in färgade flinta glas.
  • Köpa saker för din samling. Den roliga delen av insamling påbörjas under köpprocessen. Gör ett besök på vinden och se om din mor eller farföräldrar har lagrat en maträtt gjord av flinta glas i de dammiga rutorna. Om de inte är på vinden, då de kan vara i källaren. Gör det till en vana att besöka loppmarknader, garage försäljning, försäljning egendom, och offentliga auktioner. Människor som är obekanta med flintglas kommer sannolikt att sälja dem för en liten vinst. Så se till att du håller ett skarpt öga för dessa samlarobjekt. Du kan också hitta flinta glas nätet. Många samlare som köper och säljer flinta glas auktionera sina poster av i sajter som eBay och Live auktion. Du kan också göra en sökning i TheFind med följande sökord: flintglas bägare, klocka blomma flintglas, flintglas droppflaskor, flinta glasvas, och flinta glasflaskor. Vara mer kreativa i att använda sökord så att du kan förfina din sökning.
  • Fundera på om du ska köpa flisas flintglas. När du går om att samla föremål till din samling, kommer vissa säljare erbjuder dig flisas flinta glas. Nu, minskar eventuella chips, sprickor och andra märken som fördärva skönhet flintglas det monetära värdet. Det är upp till dig om du vill att det ska vara en del av din samling.
  • Dokumentera din samling. Ta bilder på varje objekt i din samling från varje vinkel och skriva detaljerad beskrivning av varje objekt. Dessa kommer att göra processerna för att försäkra din samling en vind.

Samla flintglas inte bara ger personlig njutning till samlare, men det är också betraktas som en god investering. Bli expert samlare av flintglas att undvika att bli lurad.