E2e

Hur man gör en låda stämpel svett

Har du blivit skickade mail och hitta den stämpel som används för att skicka det ganska intressant för din frimärkssamling? Om ja, då vet du att ta bort stämpeln utan att riva sönder det kan vara ganska svårt på grund av limmet fortfarande gör stämpeln följa kuvertet. Om så är fallet, så ska du veta att endast luftfuktighet, höga nivåer av det, kan bryta ner limmet som då kommer att tvinga stämpla ut på papperet det fastnat. Vad du behöver för att komma till stånd är en stämpel svett låda. I grund och botten är detta en liten låda eller kan som kan vara befuktad inuti. Placering av kuvertet där frimärket inuti denna fuktad ruta kommer att bryta limmet så att du kan dra bort den stämpeln utan hinder. Här är stegen för hur du skapar en låda stämpel svett med vanliga hushållsartiklar.

  • Välj en behållare. I grund och botten är detta en ruta eller kan det kan vara naturligt fuktas genom att försegla det stängs. Om ingen luft tillåts inuti behållaren, sedan insidan får naturligt fuktigt. Den bästa behållaren att använda är en plast microwaveable låda som kan vara sluten lufttät. Till exempel kommer en Tupperware behållare vara ett fantastiskt alternativ förutsatt att den har ett lock. De är utformade för att vara lufttät som är nödvändigt för detta projekt.
  • Blötlägg ett par svampar. För att göra insidan av behållaren fuktig och fuktig, kommer du vara tvungen att placera i något vått. Ett par tvättsvamp indränkt i vatten kommer att göra fint. En svamp kommer att placeras på botten av behållaren medan den andra på toppen av kuvertet med stämpeln. Men eftersom du inte vill att kuvertet och stämpeln att bli blöt, måste du hitta en separator.
  • Hitta en avdelare. I princip kan du använda något för att separera höljet från svamparna. Du kan använda kapsyler, plastlådor, eller en tjock kompress. Ett förslag skulle vara att använda kapsyler på båda sidor. Placera svampen, följt av kapsylen, då ett ark av gasväv, höljet, ytterligare ett ark gasväv, en annan kapsylen, och slutligen, den andra svamp. Denna konfiguration bör räcka.
  • Ställ svett rutan upp. Med alla de objekt som behövs på plats, börja montera din svett rutan. Såsom nämnts tidigare, börja med en våt svamp i botten. Placera en flaskkapsyl eller plastbox ovanpå svampen. Lägg ut ett ark kompress ovanpå det. På toppen av det, placera kuvertet med stämpel på det. Placera en annan kompress, kapsylen eller plastlåda, och den sista dränkts svamp. Tillslut lådan ordentligt och låt det fukta.

Se till att kolla på frimärken framsteg från gång till gång

Hur man gör en låda stämpel svett. Blötlägg ett par svampar.
Hur man gör en låda stämpel svett. Blötlägg ett par svampar.

Se till att kolla på frimärken framsteg från gång till gång. För att göra detta, kanske du vill använda en genomskinlig plastbehållare. Lyft på locket när kuvertet inte varit fuktig nog kan hindra dina framsteg. I vilket fall, lämna rutan för en hel dag. Efter 24 timmar, öppna den och hitta stämpeln lätt lossnar.