E2e

Hur man sätter ihop en rund studsmatta

Även om lite utmanande

Men lite utmanande, är processen att montera en rund studsmatta nästan samma i alla modeller. När du köper en studsmatta, är en bruksanvisning troligen medföljer i förpackningen. Men för att ge dig en idé, här är en steg-för-steg guide du kan följa.

Hur man sätter ihop en rund studsmatta. Välj en plats att montera studsmattan.
Hur man sätter ihop en rund studsmatta. Välj en plats att montera studsmattan.
  • Välj en plats att montera studsmattan. Se till att montera studsmattan i ett område där du vill använda den. Kom ihåg att flytta ett redan inrättat studsmatta är ganska svårt och kräver ett antal händer för att hålla alla punkter i ramen för att hålla den platt. För studsmattan ska fungera bör alla delar vara väl fastsatt och monteras efter flytten.
  • Ta ut alla delar. Innan montering, ta bort alla delar ur kartongen och prydligt lägga ut dem på en plan yta. Se till att sammanföra alla likadana delar. Var extra försiktig vid hantering av delar, dock. Vissa är ganska små och kan lätt felplacerad.
  • Känna till delarna. Det är viktigt att du känner till delar av studsmattan så att du enkelt kan sätta dem alla tillsammans. Beroende på tillverkare, trampolin delar är olika i struktur. Generellt har dock studsmatta en ram som består av topp skenor, bendelar bas, och tillägg ben. Det har också fjädrar, kuddar ram, elastiska öglor och matta.
  • Montera ramen. Nu när du är bekant med studsmattan delar, kan du börja göra ramen. Först, samla de bästa räls, bendelar bas, och tillägg ben. Anslut sedan ben förlängningar till båda ändarna av benet basen, vilket gör en W-liknande benenheten. Slutför processen tills du har gått alla ben förlängningar till benet baser. Därefter ansluter du båda ändarna av Benet till de bästa skenorna med hjälp av en T-kontakt. De vertikala ändar T-kopplingen ska infogas till uttagen två övre stänger, medan den horisontella änden ska passa in i ett ben av benet montering. Fortsätt att fästa övre stängerna och församlingar ben för att slutföra rundan ram studsmattan. När redan monterade, bör ramen stå på egna.
  • Montera mattan på ramen. Sprid mattan över ramen. Sedan börjar att fästa fjädrar vid fyra punkter ramen och se varje vår har lika avstånd från varandra. Sätta en annan uppsättning av fyra fjädrar mellan de första fyra fjädrarna. Fortsätt att bifoga fler uppsättningar av fyra fjädrar på detta sätt tills alla punkter har fjädrar.
  • Fäst ramen kuddar. Börja med att trä den elastiska växla genom öglorna på ramen kuddar. Sedan lägger varje ram pad på våren, vilket gör den elastiska växla komma runt våren och spänna fast den på ramen. När fjädrarna alla är fästa, är trampolinen klar att använda.

Även om guiden ovan kan hjälpa dig att montera din studsmatta, är det fortfarande bäst att läsa och följa bruksanvisningen som medföljer din studsmatta. Din studsmatta kan ha delar och montering tekniker som är modell-specifika.