E2e

Hur man identifierar vintage och antika bruna glasflaskor

Flaskor har samlats här och där

Flaskor har samlats här och där. Flaskor som daterar tillbaka flera decennier sedan som var handgjorda och tenderar att ha intrikata och känsliga konstruktioner. Däremot flaskorna i dag är massproducerade ta itu med de ökande kraven från konsumenterna.

Flaska samlare är mycket intresserade av antika flaskor för skäl som historien om flaskan samt hållbarhet och estetiska värdet på flaskan. Dessa antika flaskor är sällsynta och definitivt har gått igenom en hel del. Således, i termer av historiska och estetiska värde, sådana flaskor har en fördel gentemot massproducerade moderna flaskor.

Det finns olika färger vintage eller antika flaskor

Hur man identifierar vintage och antika bruna glasflaskor. Flaskor har samlats här och där.
Hur man identifierar vintage och antika bruna glasflaskor. Flaskor har samlats här och där.

Det finns olika färger vintage eller antika flaskor. En gemensam och mycket eftertraktade färgad flaska är den gula eller bruna flaskan. Du kan enkelt identifiera sådana flaska genom dess olika egenskaper.

  • Färg. Självklart bör färgen vara brun eller gul. Många av flaskor med denna färg är ölflaskor. Det är bruna eftersom det är behovet av att bevara färskhet öl. Dessutom skyddar den mörka färgen på drink från solens strålar som kan skada den. En annan mycket viktig punkt om färgen av flaskan är att den bestämmer en ålder av flaskan. Ju mörkare färg på flaskan, ju äldre den är.
  • Process. Handblåsta och munblåsta flaskor anses antika flaskor. Dessa flaskor är något ojämn. De har brister, vilket gör dem ofullkomlig. Munblåsta flaskor görs någonstans under 1800-talet. Vad gör dessa flaskor samlarobjekt är att de inte är uppenbart maskingjorda, till skillnad från flaskor idag. Även brister, sådana flaskor visar också det hårda arbetet av de som gjorde dessa flaskor. Dessa flaskor är inte för massproduktion, vilket gör dessa flaskor något sällsynta eller ovanliga för entusiaster. Samlare söka dem eftersom ovanligare antika eller flaskan, den mer värdefull och värdefullt det är för samlare.
  • Funktioner. Vissa funktioner i flaskan själv bli en avgörande faktor om det är en antikvitet. Om man tittar på spetsen av ett antikt eller vintage brun flaska, skulle du se att öppnandet av flaskan görs för hand. Detta innebär att det du kommer att se i spetsen eller öppningen är en deformerade, bristfällig och ofullständig spets. Till exempel flaskor av 1800-talet för hand tillverkas. Anledningen till detta är att under den tiden var en kork som används för att täcka öppningen av flaskan. Så, de hand tillverka varje flaska för att passa korken till mynningen av flaskan. Under 1850-talet den, läpp av flaskan var avsedd för en skruv topp. Detta innebär att läppen är något avsmalnande eller skjuvas. En annan funktion som skulle hjälpa till att identifiera äktheten av flaskan är dess bas. Basen bör ha en markering. Detta märke kommer att berätta den plats där staven (som används för att värma och forma flaskan) avbröts.
  • Flaska proppar. Flaska proppar kan berätta om flaskan själv var vintage eller antika. En skruv topp skulle definitivt identifiera flaskan som en antik. Flaskor med skruvlock datum långt innan 1920.

En liten påminnelse om: det finns vissa människor som försöker lura flaska samlare genom ommålning flaskorna. Vissa skrupelfria människor har försökt och lyckats auktioner falska antika flaskor på nätet. Därför bör du bli informerad om hur man korrekt och korrekt identifiera vintage och antika bruna glasflaskor.