E2e

Hur man gör voodoo dockor

Voodoo dockor är inte något att ta lätt på. Oavsett om du tror på tron bakom traditionen att göra voodoo dockor eller inte, kan du vidta försiktighetsåtgärder innan dessa dockor. Om du ändå vill göra en voodoo docka, är allt du behöver göra är att följa dessa instruktioner.

Steg 1

Material som behövs.

  • 2 starka trä pinnar
  • Mossa eller bomull fyllning
  • 2 meter tyg skära 2 tum bred
  • Garn
  • Sträng
  • 2 pärlor
  • Nål och tråd
  • 7 head stift

Steg 2

Hur man gör voodoo dockor. Material som behövs.
Hur man gör voodoo dockor. Material som behövs.

Gör ett kors med två pinnar. Detta är den grundläggande kropp skelett av dockan. Vid den punkt där de två pinnar möts, använd strängen att knyta ihop pinnar.

Steg 3

Gör ett kors med två pinnar. Detta är den grundläggande kropp skelett av dockan. Vid den punkt där de två pinnar möts, använd strängen att knyta ihop pinnar.

Steg 4

Linda mossa eller fyllning runt pinnar. Linda fyllningen tätt runt pinnar för att skapa kroppen. Genom att linda den hårt du kommer att hålla fyllningen från att falla av pinnar.

Steg 5

Gör ett kors med två pinnar. Gör ett kors med två pinnar.
Gör ett kors med två pinnar. Gör ett kors med två pinnar.

Linda kroppen med tyg. Starta nära toppen, sakta vind tyget runt kroppen, över båda armarna och ner i botten av kroppen. Lämna lite fyllning som visar upptill för håret. Fäst tyget med nål och tråd genom att sy en liten söm vid bottnen.

Steg 6

Gör ett ansikte för dockan. Använd pärlorna och garn för att skapa ögon och en mun. Eller överväga limning ett fotografi av personens ansikte som du gör dockan för att representera. Känn dig fri att vara kreativ med det här steget.

Steg 7

Klä dockan. Återigen kan du få kreativ. Sätt kläder på dockan och öka med tillbehör. Eller överväga att lägga till några byxor och en portfölj. Gör vad som känns rätt och vad som bäst representerar den person du vill att förkroppsliga.

Steg 8

Dockan är klar. Vad du gör med dockan är upp till dig. Voodoo utövare kan fastna dockan med stift i olika färger. Färgerna representerar olika känslor och vägar av energi. Till exempel, betyder röd ström när vitt är positiv energi och blå är kärleken. Gör lite forskning om du vill att rätt stift eller använda sju vita stift att skicka positiv energi till den person din docka representerar.


Göra en voodoo-docka hemma är väldigt enkelt. Allt du behöver göra är att följa dessa steg. Du kan skapa en mängd olika dockor från stuvbitar och enkla material som du redan har hemma. Men kom ihåg att göra dem bara för välgörande ändamål, använd färger som anges ovan, att styra positiva känslor eller energi för människor du känner väl.