E2e

Hur man beter sig i en domstol

Formalitet och seder i en rättssal kan vara ganska skrämmande, och bör du hitta dig själv kallade inför domstolen antingen som en svarande eller en kärande, kan du hamna undrar hur du ska uppträda på ett domstol. Följande förslag hjälper dig att bilda ett gott första intryck med rätt rättssalen beteende.

Hur man beter sig i en domstol. Dressing på ett professionellt sätt.
Hur man beter sig i en domstol. Dressing på ett professionellt sätt.
  • Se till att du är på tiden, även tidigt, för era domstol. Domaren kan bilda uppfattningen att du inte tar förfarandet tillräckligt stort allvar.
  • Demonstrera din kunskap om korrekt rättssalen beteende stänga av din mobiltelefon innan domstol och lämnar andra elektroniska enheter i hemmet.
  • Dressing på ett professionellt sätt, som om du går för en anställningsintervju är också en del om hur man beter sig i en domstol. Du bör se till att dina kläder är rena och pressade, och bära en kostym om möjligt. Dressing på ett konservativt sätt gör alltid ett gott intryck. Hattar är aldrig tillåtet när du är i domstol, om de inte har en religiös betydelse.
  • Sitta kvar medan i domstol. Korrekt rättssalen beteende kräver att du står först när domaren in i eller lämnar rättssalen, eller om du behandlas direkt av domstolen.

Ditt beteende i en domstol ska alltid vara respektfullt och artig. Artighet kan bidra till att skapa en positiv bild av dig, så kom ihåg att säga behaga och tack. Använd lämpliga titlar när man talar till exempel Herr eller Fru, "Sir" eller "Frun". Alltid behandla domaren som "Your Honor".

Korrekt rättssalen beteende ingår att uppmärksamma din icke-verbal kommunikation också. Ditt kroppsspråk bör återspegla en lugn uppförande, avstå från negativa kroppsspråk som ögat rullande eller skakar på huvudet. Även om du inte håller, är det viktigt att behålla kontrollen och kom ihåg att du kommer att få möjlighet att presentera din sida av historien.

När domstolen i sessionen och domaren är närvarande

När domstolen i sessionen och domaren är närvarande. Sitta kvar medan i domstol.
När domstolen i sessionen och domaren är närvarande. Sitta kvar medan i domstol.

När domstolen i sessionen och domaren är närvarande, måste du vara tyst om inte uppmanas. Om du är en del av förfarandet, när du kallas, visar rätt rättssalen beteende genom att rikta dina svar och frågor till domstolen. Tala direkt till domaren med en tydlig, lugn och respektive tonfall. Det är viktigt att vara uppriktig och sanningsenlig i dina svar.

Avbryt aldrig någon annan när de talar, kommer du att ha möjlighet att svara eller be om förtydligande. Visa inte dålig rättssalen beteende med hjälp av slang eller annan kränkande ord eller fraser.

Dessa är bara några grundläggande tips om hur man beter sig i en domstol

Dessa är bara några grundläggande tips om hur man beter sig i en domstol. Oavsett om du är svarande, en kärande, eller ens en åskådare, visar riktig rättssalen beteende respekt för rättssystemet, och är en direkt reflektion på dig. Gör att reflektion positivt.