E2e

Hur vet jag om din försäkring täcker dig i en annan bil

Du är på en relativ hus och de har slut på mjölk och måste du gå få några, men du har inte din bil med dig. De erbjuder att du kan använda sitt fordon för att gå till affären, men hur vet du om du omfattas i sin bil? Denna fråga kan utgöra ganska ett problem. Tänk om deras försäkring inte täcker dig? Vad händer om de inte har försäkring? Vad händer om de inte har tillräckligt med försäkring? Dessa är alla mycket giltiga frågor, så hur hittar man reda på om din försäkring täcker dig när du kör ett annat fordon?

I de flesta situationer en försäkring följer fordonet, inte föraren. Betydelse när du kör en annan persons bil den primära försäkringen, om en olycka inträffar, skulle vara försäkringstagaren för den försäkrade bilen som du kör. Skulle skador överskrider de primära gränser försäkringsskydd, egen försäkring skulle sparka in som en sekundär försäkring.

Varje situation är unik och så är varje försäkring

Hur vet jag om din försäkring täcker dig i en annan bil. Varje situation är unik och så är varje försäkring.
Hur vet jag om din försäkring täcker dig i en annan bil. Varje situation är unik och så är varje försäkring.

Varje situation är unik och så är varje försäkring. För att bättre förstå din försäkring du behöver för att börja med försäkringen deklarationen. Din försäkring deklaration är unik för dig. Det uppger hushållsinformation drivrutiner gör och modeller av fordon samt försäkringsnummer och varaktighet och den grundläggande typ av försäkring köpt, politiska gränser och självrisker. Det finns också Försäkring avtal som beskriver de täckning alternativ och gränser. Den kommer att beskriva vad ditt försäkringsbolag kommer att ge dig under din politiska varaktighet. De politiska Undantag kommer detalj vad inte täcks din politikens begränsningar. Noggrant läsa dessa 3 delar av din försäkring kommer att ge dig en bättre förståelse av vad som omfattas, vad som inte omfattas samt vad ditt försäkringsbolag förväntar sig dig som försäkringstagare och vad du kan förvänta dig från ditt försäkringsbolag.

Även om alla dessa dokument är en värdefull resurs att ha och förstå

Även om alla dessa dokument är en värdefull resurs att ha och förstå, kan det språk som används i dem vara förvirrande och svårt att förstå ibland. Det enklaste du kan göra är att ringa din försäkringsmäklare eller försäkringsbolag. Samtidigt talar till din försäkringsagent, mäklare eller företag kan du enkelt kontrollera er politik information vad som omfattas, är vad som inte täcks, och om din försäkring täcker dig när du kör en annan bil.

Enkelt uttryckt

Enkelt uttryckt, vara proaktiv och forskning din politik, läsa din försäkring ordentligt och klargöra eventuella frågor eller funderingar med din försäkringsagent, mäklare eller företag. Skador från en bilolycka kan lägga upp snabbt och bli ganska rejäl finansiell skuld som kan skugga dig i många år framöver samt öka den framtida premie försäkring. Så innan du tar dessa nycklar, komma in och spänn fast dig - ta förtroende veta att du gör det som en upplyst förare.