E2e

Hur tar man bort oljebaserad färg från sidan av en bil

Ta bort oljebaserad färg från din bil kan vara knepigt, eftersom processen att ta bort oljebaserad färg är oftast tillräckligt för att skada färgen på resten av karossen. Med dessa steg bör du dock ha möjlighet att enkelt ta bort färgen fläckar på din bil.

Hur tar man bort oljebaserad färg från sidan av en bil. Bugg och tjära remover.
Hur tar man bort oljebaserad färg från sidan av en bil. Bugg och tjära remover.
  • Park. Börja med att parkera bilen på en skuggig eller täckt område. Du ska aldrig försöka att arbeta på lack på din bil när det är direkt under värmen från solen, eftersom solen kommer naturligtvis mjuka skyddande beläggning av färg på bilen, vilket innebär att den faktiska bilens färg kommer att smitta av lättare När du börjar arbeta på fläcken.
  • Wash nästa, ta en slang och slang ner bilen. Ta bort smutsen kommer att göra det lättare för dig att koncentrera sig på de oljebaserade färgen fläckar på din bil. Tänk på detta är din chans att ge din bil en tvätt. Du kan antingen tvätta bilen noga på denna punkt, eller lägga tvålen senare. Det viktiga är att smuts och damm har avlägsnats. Du kommer att behöva tvätta bilen igen senare, vilket är varför du kan hoppa över att lägga tvålen på denna punkt.
  • Lacknafta. Sedan tar du en mjuk och ren trasa och sedan doppa den i vissa sprit. Använd blötläggning våt trasa för att tillämpa lacknafta till din bil. Lämna sprit e mineral för cirka fem minuter, så att det kommer att kunna mjuka upp oljefärger på din bil.
  • Skrubba. Efter låta lacknafta mjuka upp oljefläckar på din bil, kan du fortsätta att skrubba oljefläckar bort. Se till dock att du bara skrubba bilen med en microfiber handduk. medan dessa handdukar är lite dyrare än vanliga handdukar som du kan använda för din bil, dessa är mycket mjuka och kommer att hindra dig från att repa bilen eller skada själva färgen på din bil.
  • Bugg och tjära remover. När du har tillämpat lacknafta, ta en annan ren trasa och använda den för att försiktigt torka bort de kvarvarande lacknafta från ytan av bilen. Härnäst kommer du att behöva ta Bug och tjära Remover. Applicera några spritz på fläcken och låt in för ett par minuter. Efteråt torka bort produkten med en microfiber handduk. Upprepa processen tills all olja färgrester är fullt avlägsnats.
  • Tvål och vax. Efter applicering av Bug och tjära Remover, bör de flesta av fläcken har redan kommit ut. Efteråt tvätta hela bilen och sedan tillämpa vissa bilvax. Detta kommer att bidra till att skydda ytan av bilen från ytterligare fläckar och repor.

Medan en fläck från en oljebaserad färg kan verka som i slutet av bilens lack bör dessa åtgärder hjälpa dig att återställa din bil tillbaka till sin ursprungliga form. Hela processen tar allt från 30 minuter till en timme.