E2e

Hur man väljer pedagogisk programvara

Pedagogisk programvara finns nu tillgänglig för barn

Pedagogisk programvara finns nu tillgänglig för barn. Inte längre kommer att utbilda dem om olika saker begränsas till tv-program, böcker eller en-mot-en instruktion. Nu är ett antal olika program som syftar till att barn finns.

Nedan följer några riktlinjer för hur man väljer pedagogisk programvara för ditt barn.

Hur man väljer pedagogisk programvara. Tänk barnets ålder.
Hur man väljer pedagogisk programvara. Tänk barnets ålder.
  1. Tänk barnets ålder. Välj program anpassade till barnets ålder eller högst två år före barnets ålder. Använder fel pedagogisk programvara ålder är värdelösa och ett slöseri med tid och pengar. Ett äldre barn kommer att bli uttråkad med det och ett yngre barn kommer att sakna förståelse som behövs för lektioner.
  2. Lär ditt barns intressen. Vet du vad han gillar. Ta reda på vilka tecken och ämnen räntor ditt barn. Det finns ett brett utbud av program att välja mellan. Varje kan lära ett specifikt ämne eller hela skalan av ett ämne. Om du vill att ditt barn att lära sig något, som att räkna, är det bättre att använda programvara som han är intresserad av, som djur.
  3. Var vaksam vid val vad ditt barn ska lära sig. Ha en klar uppfattning om de saker du vill att ditt barn ska lära sig. Var uppmärksam på hur du kan använda pedagogisk programvara för att maximera resultatet av detta arbete. Var försiktig med program med våld och sexualitet.
  4. Diskutera intressen med lärare. Det är lämpligt att lära av lärare eller andra pedagoger om ditt barns intressen. Begärt andra människor att ditt barn interagerar med är också användbart. Andra människor kan hjälpa dig genom att dela med sina idéer. De kan föreslå vad som ska lära ditt barn. De kan också föreslå vilken programvara som är mest lämplig.
  5. Forskning om produkten först. Om möjligt, läsa om pedagogisk programvara. Du kommer att finna att de flesta framstående mjukvaruföretag har webbplatser som visar föreslår och förklara sina produkter. Läsa igenom recensioner från bloggar är också användbar för att bilda en uppfattning om produkten är bra för ditt barn. Några bloggar kan även föreslå liknande produkter du kan köpa.
  6. Demo det. Om du har en chans att handla mjukvara, försök att leta efter gratis demonstrationer. Vissa återförsäljare gör demos tillgängliga i butiker som säljer deras produkt. Du kan även få säljaren guida dig genom funktionerna i programvaran. Om det är möjligt, ha ditt barn testa programvaran. Vissa produkter kan också ha nedladdningsbara demos finns på Internet. Du kan ladda ner och prova dem.
  7. Studera ditt barns mönster. Det finns ett mönster till saker eller ämnen som kan fånga ditt barns uppmärksamhet. Märka en konsekvens i saker ditt barn gillar. Om du observerar väl kan du välja tryggt och köpa pedagogisk programvara för ditt barn. Till exempel, om ditt barn tycker om att titta på talande djur och leka med djur leksaker, det finns en stor chans att ditt barn kommer att svara positivt på program som instruerar med hjälp av talande djur tecken. Ett säkert tecken på effektivitet programvara är ditt barns reaktioner. Om han blir mer livlig och pratsam medan du använder programmet, programvaran effektivt.

Det tar lite arbete för att fastställa lämplig pedagogisk programvara för ditt barn. Dock är arbete och tid investerat väl värt det. Ditt barn kommer att lära sig snabbare och njuta av det mer också.