E2e

Hur man läser ett manus för att agera auditions

Om du vill vara en aktör

Om du vill vara en skådespelare, en av de saker som du behöver för att vänja sig vid är script behandlingen i auditions. Många aktörer känner sig utmanade och skrämmas av auditions. Men auditions är fortfarande de mest effektiva sätten för rollbesättare för att avgöra vilka aktörer som är lämpliga för jobbet. För första gången aktörer på deras första agerar auditions, här är några tips på hur man läser manuset.

Skumma

Skumma. I de flesta fall kommer regissören att ge dig ett par minuter att läsa manuset. Denna tid bör användas försiktigt för att få en uppfattning om vad som händer i scenen som du förväntas spela ut. Kom dock ihåg att du inte kommer att tillåtas att avsluta hela skriptet med din egen söta tid. Detta innebär att du måste läsa snabbt och skumma igenom manuset, letar efter nyckelord som hjälper dig att avgöra hur du kommer att agera ut den delen.

Hålla skriptet

Hur man läser ett manus för att agera auditions. Om du vill vara en aktör.
Hur man läser ett manus för att agera auditions. Om du vill vara en aktör.

Hålla skriptet. När du håller i manuset, se till att du placerar den på ett avstånd från ansiktet. Vid någon punkt i det agerar audition och manuset behandlingen bör ansiktet vara täckt med manuset. Tänk på att regissören är ute i ditt ansikte och försöker skanna hur effektivt du förmedla känslor i skriptet. Täcker ditt ansikte är det sista som du vill göra. Var noga med att bära kontaktlinser eller dina läsglasögon om du har ögonproblem. Kontaktlinser är oftast bättre, eftersom detta tar bort de ramar som också kan hindra ditt ansikte.

Timing

Timing. Nästa, se till att du läste manuset med bra timing. Tänk på att skriptet är tänkt att läsas så naturligt som möjligt. I verkliga livet, tenderar folk att inte tala mycket snabbt om de inte är i en hastig situation eller om de är nervösa. Såvida dessa är de scener som du ska förmedla, undvika dessa. Ge dig själv lite tid att pausa i mellan raderna. Detta kommer inte bara att ge direktören tid att absorbera ditt skådespeleri, men det kommer också att ge dig tid att läsa de kommande raderna.

Ögonkontakt

Ögonkontakt. Kom ihåg att du både läsa och agera på samma gång när manus-läsning för att agera auditions. Dock bör du fokusera mer på den verkande delen och hålla ögonen på regissören. Ögonkontakt är ett bra sätt för dig att upprätta en anslutning med riktningen. Minns dock att några skript kräver att du titta distraherad, i vilket fall du kan välja att flytta dina ögon lite. Vad är viktigt, emellertid, är att du inte ständigt stirra ner på manuset.

Reaktion

Skumma. Hålla skriptet.
Skumma. Hålla skriptet.

Reagera. I en hel del manus avläsningar, kommer du läste manuset med någon. Vissa aktörer gör misstaget att bara vänta på den andra aktören att avsluta sina repliker. Vad du bör göra, dock, är att reagera naturligt på vad den andra personen säger. Detta visar att du är uppmärksam och gör scenen mer realistisk.

Längs vägen möter några misstag är vanligt. Även när du snubblar en gång eller två gånger i manuset, men se till att du fortsätta läsa och avsluta skriptet.