E2e

Hur man kan beräkna din auto lån

Du kan dåligt behöver en bil som ett sätt att få dig till och från arbetet. Köpa en bil kommer att kosta dig en hel del pengar som du inte lätt kan ha, så det enda alternativet är att skaffa en bil lån, men hur mycket kan du verkligen råd?

Hur man kan beräkna din auto lån.
Hur man kan beräkna din auto lån.

1. Grunderna
Du bör känna till grunderna för ett billån först innan man beslutar om att få en, så du vet vad du är för. Tumregeln är att inte ställa in mer än 20 procent av din månadslön för bilen du vill ha. Du kommer att ådra sig mer månatliga utgifter bortsett från din bil betalningar, och du kommer att behöva spendera pengar på försäkringar och för bilens underhåll, så inkludera alla dessa kostnader till 20 procent andel av din inkomst. Att sätta en majoritet av din månadsinkomst i värdet på bilen kommer att göra det svårt för dig att balansera din månatliga utgifter, eftersom du inte har andra kostnader som du behöver för att överleva varje månad. De flesta finansiella rådgivare anser att ett fordon inte är den bästa typen av investeringar, eftersom värdet kommer skriva och ådra mer kostnader som åren går.

2. Bestäm vilken typ av bil du vill ha
Besluta om vilken typ av bil du kommer att få kommer också att spela en stor roll i beräkningen av din auto lån. Ta en ordentlig titt på hur mycket du tjänar varje månad, och ta reda på hur mycket av det du verkligen råd att använda på billån. Detta kommer att lämna dig med en konsol bilar som du verkligen har råd med. Det kanske inte är din drömbil, men du måste behandla det som bara ett sätt att få till där du måste gå. När du tjänar tillräckligt i framtiden, då kan du få bilen du alltid velat. Om du tittar på en viss modell, måste du överväga kostnaden för reparationer som du kommer att ådra i framtiden, eftersom vissa modeller kan kosta mer att reparera. Försäkring är en annan faktor att beakta, eftersom försäkring varierar från en typ av fordon till en annan. Om du köper en ny bil, kommer garantin att spara lite pengar tills den upphör. Du kommer att spendera mindre på reparationer för nyare bilar.

3. Beräkning dina betalningar
Vid beräkning hur mycket du kommer att spendera varje månad för att betala din månatliga billån, fundera över hur mycket handpenning du är villig att göra, räntan banken erbjuder, villkoren för lånet du får, och priset på din bil. Göra en större handpenning kan påverka mängden månatliga betalningar som du kommer att göra. En stor handpenning kan jämställas med en lägre månatlig betalning på billån.

Priset på bensin kommer också att spela en stor roll vid beslut om vilken typ av bil att köpa och för beräkning auto lån.