E2e

Hur man gör schackpjäser

Mönster av schackspel kan vara ganska vanliga

Mönster av schackspel kan vara ganska vanliga. Den rutiga schackbrädet och trä bitar är så vanligt. Varför inte göra en egen schackspel? Detta är ett bra sätt att ha roligt medan du spelar en mycket utmanande spel. Visa din kreativa sida genom att göra dina egna schackpjäser. Låter komplicerat? Tja, inte riktigt. Du har flera alternativ att välja mellan i alla fall. Så kolla in informationen nedan och välj sedan vilken som är det enklaste.

Hur man gör schackpjäser. Välj trä.
Hur man gör schackpjäser. Välj trä.

Här är de steg om hur man gör schackpjäser:

1. Tänk på ett tema. Kom upp med ett tema för din schackspel. Låt dig inspireras av dina favorit tecknade serier och dess karaktärer som dina pjäser. En djurpark tema skulle vara bra också. Dina schackpjäser blir djuren. Var kreativ när man tänker på ett tema.
2. Fyll i bitar. Fyll i schackpjäser enligt din valda temat. Gör två set: en för den vita sidan och en annan för den svarta sidan. Du kan förmodligen köpa tecknen för bitar. Du kan också använda gamla material från ditt hem. Men om du verkligen är mycket kreativa, få bitar av skogen och hugga dem i dina schackpjäser. Detta är en komplicerad färdighet men. Så du kanske ompröva detta alternativ. Men om du verkligen vill skära bitar, här är stegen:

  • Välj trä. Välj bland skogen som Basswood, butternut eller furu för ost bitar. Sedan köpa tillräckligt med delar för att slutföra schackspel.
  • Skär trä. Skär upp träet i bitar. Storleken bör baseras på den faktiska storleken på schackpjäser.
  • Carve träet. Du behöver en v-gouge kniv för carving. Carve träet och att det ser ut som riktiga schackpjäser. Var försiktig när du carving. Du kan skada dig själv.
  • Slipa träet. Efter carving, få sandpapper med en grov kornstorlek. Använd detta för att förbättra snidade detaljer om schackpjäser. Använd sedan ett fint sandpapper för att jämna bitar.
  • Lack bitarna. Denna valfri men rekommenderas. Lack de snidade bitar. Detta hjälper jämna kanter som fortfarande kan vara grov. Ställ in lackerade bitarna torka.
Mönster av schackspel kan vara ganska vanliga. Skär trä.
Mönster av schackspel kan vara ganska vanliga. Skär trä.

3. Skapa schackbrädet. Om du är i en sådan kreativ stämning, fyll i set med en styrelse. Designa schackbrädet efter ditt tema. Du kan använda något material som har en plan yta. Du kan få en platt styrelse och måla den eller så kan du också använda en plastmatta och förvandla det till en rutig schackbräde.

Många av oss kan bara överväga att köpa den schackspel i stället för att en. Men för dem som är begåvade nog att göra en, kudos till dig! Carving är den svåraste om du väljer det alternativet för att slutföra schackpjäser. Men om du väljer att använda färdiga material, så ska du kunna slutföra den inställda på nolltid. Så ta reda på att schackspel och har en stor utmanande spel med dina vänner. Njut!