E2e

Hur man gör penna skissa

En skiss är ett snabbt avrättades frihandsteckning som vanligtvis inte är avsedd att vara en färdig verk. Ordet skiss kommer från det grekiska ordet "schedios," som betyder "gjord plötsligt eller rak." Alla medier kan användas för att skissa, men torrt material såsom penna och pastell normalt att föredra, och blyerts är vanligast.

Penna skissa är ett idealiskt sätt att prova olika sammansättningar eller designidéer, och det kan vässa din förmåga att fokusera på olika delar av ett ämne. I många fall kan väl ritade skisser vara konstföremål i sig.

Som med alla konstprojekt är de bästa resultaten uppnås när försiktighet iakttas vid valet av material, förstå de principer och tekniker och praxis, öva, öva.

Material: Till skillnad från andra konstformer såsom olja eller akvarell, kräver penna skissa endast en minimal mängd utrustning. Allt du egentligen behöver är några pennor, passande papper, en pennvässare och en bra suddgummi. Om din avsikt är en skiss som är en färdig konstverk, är minst två olika typer av pennor varierar i hårdhet och svärta lämpligt, en 2H eller HB (hård bly) för preliminär ritning och en 1B eller 1H (mjuk bly) för färdiga arbetet och skuggning. Bokstäverna H och B används av penna företagen att utse hårdhet (H) och svärta (B), med lägre nummer är mjukare och lättare, och högre siffror är hårdare och mörkare.

Hur man gör penna skissa. Material.
Hur man gör penna skissa. Material.

Du kommer att ha en vass spets eller en mekanisk penna för att göra fina linjer och små detaljer i ritningen, och en bredare punkt för stora delar av skuggning.

Varje typ av papper kan användas för penna skisser

Varje typ av papper kan användas för penna skisser, men en god kvalitet papper med en något struktur ger de bästa resultaten. Många konstnärer föredrar vitt papper, men off-white, eller något beige färgade papper framhäva texturen av ritningar och lägga djup. Konst leverans butiker säljer kuddar av skiss papper och böcker skiss av varierande storlek som är idealiska för penna skissa. Om du vill behålla dina skisser prydligt organiserade, skissböcker i olika storlekar är bäst.

En X-acto kniv gör den bästa pennvässare eftersom detta gör att du kan variera formen på ledningen för olika effekter, från mycket fina poäng för små detaljer och fina linjer, till breda ytor för skuggning eller penna tvättar.

Varje typ av papper kan användas för penna skisser. Tekniker.
Varje typ av papper kan användas för penna skisser. Tekniker.

Den bästa suddgummi för penna skissa är en konst tuggummi suddgummi som kan köpas på någon konst leverans butik eller hobby butik. Konsten tuggummi suddgummi är bättre än de hårda generiska gummi suddgummin eftersom det tillåter dig att plocka upp korn av penna damm från en ritning utan kladd linjer. Den kan också användas för att lyfta höjdpunkter ur skuggade områden och skapade texturerade effekter i ritningar.

Du behöver ett väl upplyst, robust ritning yta, men i en nypa, kan du balansera din skissblock i knät eller knä.

Tekniker: Det första som måste behärskas håller pennan. Det finns inte en korrekt, men det sätt som är bekvämt för dig. Nyckeln är att hålla pennan så att du inte får kramp i handen.

Börja din blyertsskiss genom att visualisera den slutliga bilden

Börja din blyertsskiss genom att visualisera den slutliga bilden, sedan använda en hård blyerts, lätt dra i de grundläggande former för att ange var element går (cirklar för huvuden, linjer för vägar och träd, etc.). När du börjar lägga till detaljer, kan du flytta till en mjukare, mörkare leda att sätta i områden skugga. Det är bäst att arbeta från ljust till mörkt i en ritning, eftersom detta gör det lättare att rätta till misstag. De mörkaste skuggor bör införas sist.

När du är nöjd med din skiss, kan du skydda den från oavsiktlig radering eller kladdar genom att spraya den med en pastell fixativ som också kan köpas hos din lokala konst leverans butik.