E2e

Hur man gör en skräckfilm

Den skräckfilm genren har upplevt en återfödelse i popularitet. Filmen publiken vill ha ett par timmar av eskapism och bli glad och rädd av sina platser med en bra film.

En bra filmare ska kunna berätta en historia som kan fängsla en publik fantasi. Om du älskar skräckfilmer och vill göra din egen, här är några viktiga saker att tänka på.

  • Ha en bra idé. Allt börjar med en bra idé, och detta inkluderar att göra en bra skräckfilm. Skräckfilmer har inte alltid innebära gore, blodsutgjutelse eller en massa meningslösa dödandet. De riktigt bra filmer är de som bara tyder på att det finns något utanför. Ha ett bra koncept. Även gamla idéer kan arbeta så länge som det är sagt på ett annat sätt. Titta runt och låt dig inspireras. Svävande böcker kan användas som material, samt filmer från andra länder, till exempel "The Ring". Om du försöker att tänka på en idé, börja med frågan "Tänk om?" och se vart det leder dig.
  • Få en bra manusförfattare. Du måste ha ett bra manus för att göra en bra film. Om manuset suger och är för läger, får publiken skratta åt de delar där du vill att de ska bli rädd. Du vill inte din publik att skrika ut "aww, kom igen!" när aktörerna säger de dummaste linjerna. Ett bra manus kommer bara avslöja en liten bit av tomten i taget för att hålla publiken gissa. De bästa filmerna är de som inte är förutsägbara och har en överraskande twist i slutet. Till exempel arbetade filmen "The Blairwitch Project" eftersom den var skriven och tillverkade på ett sådant sätt där publiken är gjord för att tro att filmen som visas är äkta. Snacka om upphävande av misstro!
  • Få finansiering för din film. Du behöver pengar för att få något att gå så du behöver några sponsorer för din film. Du kan behöva sälja din idé och vision till studion, eller finansiera det själv som en indie stiletter.
  • Välj bra skådespelare. Din film bara kommer till liv om du väljer rätt skådespelare. Om din film har dåligt skådespeleri, tar bort det upphävandet av misstro i filmen. Aktörerna behöver inte vara känd, men de behöver för att kunna förmedla rätt känslor för att excitera publiken och dra in dem i berättelsen.
  • Sätt ihop allt med bra redigering. När du har skjutit alla dina scener, är det dags att arbeta med en bra redaktör som kan väva berättelsen tillsammans. Redigering bör vara tillräckligt snabb så att publiken inte bli uttråkad innan något börjar hända, men det bör inte ta alltför många saker lämnar stora luckor i din karaktär och tomt utveckling. Detta innefattar även att placera rätt ljudeffekter vid precis rätt tidpunkt, samt lite musik för att bygga upp spänningen.

Hur man gör en skräckfilm. Få en bra manusförfattare.
Hur man gör en skräckfilm. Få en bra manusförfattare.

Arbeta med ett bra kreativt och konstnärligt team för att kunna göra din skräckfilm. Kom ihåg att det inte tar en hel del specialeffekter för att skrämma folk ur sina säten. Korrekt användning av bildspråk, ljud, ljus och bra skådespeleri alla bidra till att göra en bra skräckfilm.