E2e

Hur man gör en Plinko karneval spel

En Plinko spelet är ett klassiskt spel som vem som helst

En Plinko spelet är ett klassiskt spel som vem som helst, oavsett ålder, kan njuta av. Det kräver inte mycket skicklighet, och så fokus på att spela kan det vara rent på njutning. Det är bäst spelas under partier, och det kan även användas av lärare som ett underhållande pedagogiskt verktyg. Här är stegen för att göra en Plinko karneval spel:

Hur man gör en plinko karneval spel. Skapa "tråg.".
Hur man gör en plinko karneval spel. Skapa "tråg.".
  • . Förbered material för detta projekt, behöver du följande: en 2x4 fot bricka (eller en styrelse full av små hål, som finns på hantverk butiker och järnaffärer), 1 ¼ tums pinnar, gummiband och flis spel.
  • Sätt in tapparna Orient styrelsen vertikalt,. Som är, bör det vara fyra meter hög och två meter bred. Räkna några rader nedanför den översta raden av hål på bricka, och sedan börja föra in pinnarna i en vertikal rad. Du bör sätta 10 pinnar i första raden. Se till att du placerar dessa tio pinnar i mittersta delen av bricka. Du bör också tilld en hål mellan varje pinne.
    Hoppa en rad hål, sedan in stiften för att bilda den andra raden pinnar. Placera den första pinnen för den andra raden under den första rutan i den första raden (dvs rätt mellan pinnarna en och två i den första raden). Du bör fortsätta att placera tapparna i de utrymmen i den första raden.
    Du bör placera 10 pinnar för udda rader (dvs raderna 1, 3, 5, 7, 9 11 och 13), och 9 pinnar för de jämna raderna (dvs raderna 2, 4, 6, 8, 10 och 12. Återigen, se till att du lämnar en rad hål tomma innan du går vidare till att placera tapparna för nästa rad. Varje gång du sätter pinnar på en jämna raden bör du placera den nedanför utrymmet mellan två pinnar ovan. Med andra ord bör de udda raderna ligga i linje med varandra, medan de jämna raderna bör anpassas med varandra. Du bör sluta med 13 rader av pinnar.
  • Skapa "tråg." Dessa rännor är där markerna kommer att gå till när de har rest genom de horisontella pinnar ovan. Efter den 13: e raden pinnar, räkna 4 rader av hål och sätt sedan en pinne för att markera starten av den första tråget. Sätt ytterligare sex pinnar direkt under den första pinnen och sedan placera två pinnar i botten, de är där för att innehålla chippet när det faller innanför det tråg. I själva verket är dessa rännor är vertikala kolumner under rader av pinnar, du kan göra om sex av dem. Bara se till att dessa kolumner direkt under det område där raderna av pinnar är.
  • Wrap de översta pinnar med gummiband. Gå tillbaka till de tre raderna i din Plinko brädspel, och placera ett gummiband att omfatta alla tre längst till vänster pinnar dessa rader. Du ska fortsätta att göra detta för rader tre, fyra och fem, fem, sex och sju, och så vidare. Gör samma sak för de längst till höger pinnar. Poängen med detta steg är att skapa en stötfångare för att förhindra spån från studsar ut från kortet när de sjunkit till raderna.

Där har ni det

Där har ni det! Dessa är de enklaste steg att ta om du vill göra en Plinko karneval spel. Du kan också dekorera kortet med färg om du är så benägna.