E2e

Hur man blandar krita pasteller med vatten

Chalk pasteller är bra avancerade verktyg som kan användas av vem som helst, oavsett om du har liten eller stor erfarenhet med konst. Inte att förväxla med olja pasteller, krita pasteller är mer praktiskt i den meningen att de lätt blandas med vatten. Detta ger dig ett bra sätt att blanda färger eller skapa nya färger.

Hur man blandar krita pasteller med vatten. Den första fråga som du måste tänka på är vilket märke av krita pasteller du ska arbeta med.
Hur man blandar krita pasteller med vatten. Den första fråga som du måste tänka på är vilket märke av krita pasteller du ska arbeta med.

Här är hur du blandar krita pasteller med vatten:

  1. Den första fråga som du måste tänka på är vilket märke av krita pasteller du ska arbeta med. Det kommer att bli svårt att skapa en snygg konstverk om du använder undermåliga produkter. Hela skönhet med krita pasteller är att du enkelt kan blanda och sammanfoga färger. Om produkten du köpt inte gör ett bra jobb i den avdelningen, kommer dina ansträngningar att göra en bra ritning bara vara ett slöseri.
  2. En av de bästa tekniker som du kan göra med krita pasteller är att använda vatten för att smälta in färgerna. Detta skulle fungera bäst om du målar en bild av en kropp av vatten eller en solnedgång vy. Sammanslagningen av färger skulle vara en effekt som lätt skulle gjort med hjälp av en fin pensel för att blanda färgerna på kaskader och lager av färger som redan har släppts ut på papperet. Effekten av borstning är ganska intressant. Utan vatten, mjuknar borstning rörelsen kanterna på bilden genom att ta bort det övre skiktet av färgskiktet. Med vatten, löser det färgen partiklar i melding och bara streaming över de andra färgerna i de efterföljande och föregående lager. Användningen av ränder som penseldrag skulle absolut fungera väl i denna inställning.
  3. Om du använder tillräckligt penseldrag och spela med rörelsen av borsten nog kan du även få en effekt som är mycket lik vatten färg. Detta är helt en bedrift eftersom med vatten färg är mycket svårt. Med krita pastell, du åtminstone få en lite spelrum för att rätta till misstag.
  4. Ett annat snyggt sätt blandning kan ske genom att först dämpa borsten och sedan borsta det åt en pinne av krita pastell som du vill sammanfoga med en färg som redan finns på papper. Detta löser det damm som fastnar på borsten och det översta lagret av krita pastell på papper. Detta gör övergången från färg till färg mycket smidigare.

Det kan vara en utmaning

Det kan vara en utmaning, men med tillräckligt praxis och många barer och block av krita pastell, bör det vara ett mer än enkel och rolig resa mot att få din konstnärliga uttryck på papper så nära perfekt som du vill att det ska vara. Håll scouting för bättre varumärken och spara upp till top of the line pasteller. Prova att visa dina verk kolleger konstnärer så att de kunde ge dig tips och andra tekniker för hur du kan förbättra din konst.