E2e

Hur fixar ett akvarium kylaggregat

Det är mycket viktigt att hålla ditt akvarium kylaggregat i skick

Det är mycket viktigt att hålla ditt akvarium kylaggregat i skick. Det är den mekanism som hjälper till att hålla vattentemperaturen i akvariet inrättas. Din fisk behöver verkligen kallare vatten för att överleva där.

Hur fixar ett akvarium kylaggregat. Stäng av ditt akvarium kylaggregat.
Hur fixar ett akvarium kylaggregat. Stäng av ditt akvarium kylaggregat.

Ett akvarium chiller funktioner som noga kylsystemet i din luftkonditionering enhet. Några av dess komponenter kan bryta ner, speciellt när du har använt den ett tag. Oroa dig inte när ditt akvarium kylaggregat börjar fungera. Du kan säkert lösa problemet. Allt du behöver göra är att tillämpa några felsökning tekniker, så att du kan identifiera den del (eller delar) som inte längre fungerar väl. Du kan byta ut den del (eller delar) och låt ditt akvarium kylaggregat bli funktionella igen. Detta är definitivt mycket billigare, särskilt om du inte har budget att köpa en ny enhet. Här är riktlinjerna. Läs på:

  • Stäng av ditt akvarium kylaggregat. Sedan koppla ur den och ta ut den ur ditt akvarium tank. Du bör inkludera sin pipa.
  • Överför ditt akvarium kylaggregat och röret i en arbetsstation, helst på ett bord. Lämna dem en stund att torka.
  • När allt är torrt, leta efter intag röret. Den ansvarar för att suga vatten från ditt akvarium tank i akvariet kylaggregatet. Förbered dig på att ta bort den. Sedan låt vattnet rinna genom den. Se till att det inte finns några hinder som påverkar vattenflödet. Självklart, om det finns hinder, ta bort dem omedelbart.
  • Inspektera inloppsrör igen. Om det finns sprickor eller hål, är det redan skadad. Du borde kasta det. Du bör hitta en ersättare. Du kan få en ny från en djuraffär i ditt område.
  • Nästa i listan är den utgående röret. Bedöma om det fungerar korrekt. Följ instruktionerna som anges i steg 3. Om det fungerar bra, gå vidare till nästa steg.
  • Exponera kylsystemet och pumpen. Kan du göra det genom att skruva baksidan av ditt akvarium kylaggregat. Återigen, kontrollera alla delar. De bör förvaras torrt. När allt är OK, koppla in enheten. Observera fläkten och pumpen. Om de inte rör sig, kolla sladden. Problemet kan vara elektrisk. Byt ut sladden om reparation inte kan göras. Å andra sidan, om endast en av de två fungerar, leta efter hinder. Ta ut dem. Om det inte finns några hinder, se om reparation eller utbyte är lämplig.
  • Gå till köldmediet enheten. Du kommer inte att sakna det. Det är den med spolarna. Undersök det. Finns det någon korrosion? Ser du några sprickor eller läckor? Tänk på att en läckande kylvätska är giftig. Det kan döda din fisk omedelbart. Så måste du ersätta den.
  • Få bakstycket och skruva fast det igen. Kontrollera att allt görs ordentligt.

Du kan returnera akvariet kylaggregatet i din tank efter felsökning

Du kan returnera akvariet kylaggregatet i din tank efter felsökning. Förbered dig på att kontrollera det redan fungerar. Ge det ca 15 minuter. Det bör vara tillräckligt med tid så att du vet om temperaturen blir kallare.