E2e

Hur dra nytta av pedagogiska pussel

Pedagogiska pussel är ett mycket effektivt sätt att förvandla lärande i kul. Ett barn som motstår traditionella utbildningsmetoder kan omfamna lärande genom pedagogiska pussel. Vuxna kan fortsätta lära hela sitt liv genom att utmana sig själva med pussel som sträcker sina sinnen. Prova några av dessa idéer om du funderar på att dra nytta av pedagogiska pussel.

 1. Även de allra yngsta barnen kan dra nytta av pedagogiska pussel. Trä pussel som är skurna till kan lära barn om former och färger. Ofta är dessa pussel ha knoppar på dem som gör små att enkelt hantera dem.

Även formen sorterare är en typ av pussel för små

Även formen sorterare är en typ av pussel för små. De allra enklaste och kära har bara kvadrater, cirklar och trianglar. Mer komplicerad form sorterare har ytterligare former, såsom diamanter och oktagoner, för att ytterligare utmana små barn.

Förutom undervisning former och färger, dessa tidiga pedagogiska pussel gynna små barn genom att hjälpa till att utveckla sina motoriska färdigheter.

Hur dra nytta av pedagogiska pussel. Även de allra yngsta barnen kan dra nytta av pedagogiska pussel.
Hur dra nytta av pedagogiska pussel. Även de allra yngsta barnen kan dra nytta av pedagogiska pussel.
 • Som små blir äldre, kan de gå vidare till mer utmanande trä pussel såsom de som lära dem alfabetet, siffror eller de 50 stater. Det finns också många kartong pussel som uppnår samma mål.

  En annan typ av pussel som är välgörande för småbarn

  En annan typ av pussel som är välgörande för småbarn, är förskolebarn och tidiga årskurs schoolers blocket pussel. Pussel såsom Block kompisar utmanar barnen att replikera en design som är på ett kort. Dessa pussel kräver att barnen använder problemlösningsförmåga.

 • När barn lär sig läsa, expanderar olika pedagogiska pussel egentligen. Korsord, labyrinter, söker ord, anagram, och brainteasers kan alla användas för att göra lärandet roligt för eleverna.

  Traditionella pussel blir mer utmanande i denna ålder

  Även formen sorterare är en typ av pussel för små. Det finns många webbplatser som erbjuder online pedagogiska pussel.
  Även formen sorterare är en typ av pussel för små. Det finns många webbplatser som erbjuder online pedagogiska pussel.

  Traditionella pussel blir mer utmanande i denna ålder, också. 3-d pussel tillåter puzzlers att återskapa historiska byggnader såsom Notre Dame, den amerikanska huvudstaden eller Eiffeltornet.

  Pussel som Rubiks kub, gamla trä pussel som är lätta att ta isär och mycket utmanande att sätta ihop, metall samverkande pussel och andra kan bidra till att berika spacial resonemang, kritiskt tänkande och färdigheter matematik. De kan också lära ut konsten och värdet av tålamod och beslutsamhet.

 • Det finns många webbplatser som erbjuder online pedagogiska pussel. Ta dig tid att hitta dessa platser med dina barn. När de ber om datortid, låta dem gå till de platser där de kan spela dessa pussel.
 • Pedagogiska pussel är inte bara för barn. Vuxna kan lära av många av samma pussel som berikar upplevelsen av äldre barn. Korsord, pussel logik och spel såsom Sinne fälla kan alla ge vuxna en uppfriskande utmaning. Bara för att den formella utbildningen är avslutad betyder inte att vi vuxna inte kan fortfarande utöva våra sinnen.
 • För att få mest nytta av pedagogiska pussel, göra dem lätt tillgängliga och åtkomliga för medlemmarna i din familj ..
 • Uppmuntra alla i familjen att spela med pedagogiska pussel genom att utse nätter familjespel där du gör alla pussel tillsammans. Låt de yngre barnen att delta även om de inte är i stånd att lösa pussel själva. Team dem med ett äldre barn eller en vuxen som kan hjälpa dem.
 •